Forside Nyheder

Samsungs nye chip til smarture har LTE som standard

-

exynos7dual7270_main_1Det skal ikke være ren dommedag at hedde Samsung. Der kommer faktisk også gode nyheder ud af firmaet.

F.eks. har firmaet netop annonceret deres nyeste wearable-chip, Exynos 7 Dual 7270. Og det er ikke noget, vi normalt ville hidse os op over, indtil den sidder i f.eks. et smartur og vi kan se, hvordan den virker.

Men med lige præcis denne generation af Exynos 7 har Samsung opnået noget vildt. De har nemlig fået proppet en LTE-chip ind på den lille 14 nanometer-chip.

Det er naturligvis godt nyt for alle smartphone-fans, for det vidner om en nær fremtid, hvor det bliver helt normalt at have LTE i sit smartur (og man altså ikke er bundet til sin telefon). Som det er nu, har kun ganske få wearable-modeller LTE ombord, og fordi chippen er så lille, bruger den 20% mindre strøm end 28 nanometer-chips – også, når LTE er slået til.

For at det ikke skal være løgn har Samsung fået plads til GPS og sågar en FM-radio (!) i den lille wearable-chip.

Med andre ord kan smarture med denne chip ombord blive helt uafhængige af smartphones og stadig have en rimelig batterilevetid. Og på grund af størrelsen behøver uret heller ikke føles som en stor klods på håndleddet.

Samsung har allerede givet udviklere adgang til chippen, men man skal nok regne med, at der går 1-2 år, før vi ser smarture med denne eller lignende chips ombord. Chippen skal formentlig testes i forskellige wearables først (indsæt selv brand-vits her).

Annonce