Forside Produkter Mobil

Evleaks: Her er Samsung GALAXY S8

-

Nye spionfotos viser angiveligt bagsiden af GALAXY S8, og vi har også fået nyheder om specifikationerne.

Det er Evan Blass fra VentureBeat, der endnu engang er lykkedes med at få sine kilder til at afsløre en flagskibstelefon før tid.

Ifølge Evan Blass kommer der dog et par overraskelser i forbindelse med afsløringen af S8, der angiveligt skal ske 29. marts.

F.eks. er det tvivlsomt, hvorvidt der kommer en ’almindelig’ S8. Ifølge Evan Blass (der i øvrigt følger op på en separat historie fra The Guardian, så nyhederne kommer fra to uafhængige kilder), vil Samsung udsende S8 i to størrelser, der begge har en bøjet skærm, der skulle gå rundt om telefonen, i højere grad end på Edge-modellerne. De to skærmstørrelser er på 5,8 tommer og 6,2 tommer, og Super AMOLED-skærmene skulle angiveligt dække 83% af frontoverfladen.

Der er dog lidt tvivl om opløsningen. Evan Blass angiver den som værende QHD, men skriver også, at S8-skærmene (næsten ligesom LG G6) vil være i forholdet 18,5:9, hvilket burde give flere pixels på den ene led end QHDs 2560×1440 (hvis nogle af læserne har et bud på dette, kom endelig med det i kommentarsporet).

Blass skriver også, at S8-eksemplarerne som vanligt vil være fordelt mellem Exynos- og Qualcomm-processorer, men i begge tilfælde vil de være 11% hurtigere end S7 og på grafikken vil den være 23%hurtigere, men samtidig bruge 20% mindre strøm. Strømbesparelsen er også nødvendig, for Samsung har angiveligt ofret batteristørrelse for design. Der kommer ”kun” et 3000 mAh-batteri i den lille model og 3500 mAh i den store model.

Til gengæld fastholder de muligheden for at udvide lagerpladsen (der nu starter ved 64GB) med microSD-kort op til 256GB. Der er 4GB RAM i begge modeller. Som man kan se på billedet ovenfor (hvis man kan stole på det), er stikket i bunden et USB-C-stik, og Samsung beholder hovedtelefonstikket ombord.

Kameraerne ser ud til at være nogenlunde de samme som i S7, bortset fra at, selfie-kameraet på fronten kommer op på 8 megapixel i stedet for 5. GALAXY S7s kamera er et af de mest velanmeldte på markedet lige nu (DxOMark har det på andenpladsen efter Google Pixel), så her hviler Samsung nok lidt på laurbærbladene.

Til gengæld skulle kamerasoftwaren være ny og indeholde muligheden for at søge baseret på, hvad kameraet får i linsen, inklusive tekst, der bliver genkendt med det samme. Derudover får selfiekameraet på fronten den samme iris-genkendelse som Note 7 havde – inden den blev trukket tilbage.

Samsung har derudover droppet Home-knappen og har – i lighed med telefoner fra LG og Huawei – flyttet fingeraftrykslæseren om på bagsiden. Skal man stole på billederne ovenfor, sidder den dog ved siden af kameraet og ikke under, som hos de to andre producenter.

Og så skulle S8 få en version af Apples ’Force Touch’ ombord, der dog kun virker på den nederste halvdel af skærmen. Evan Blass bekræfter også eksistensen af Bixby (tidligere VIV), Samsungs nye, virtuelle assistent.

Endelig skulle S8 lande med Android Nougat ombord.

Se også: Samsung Galaxy S8 lander 29. marts

 

Annonce