Forside Nyheder

Google satser på intelligente højttalere

-

Google Home-højttaleren får nu selskab af to nye højttalere, Home Max og Home Mini.

Begge har Google Assistant indbygget, så man kan tale med dem, men hvor Home Mini er mest lavet til netop dette formål, skal Home Max kunne levere god lyd oven i hatten.

Home Mini er således en lille højttaler i puck-størrelse, der skal konkurrere med Amazons billige Echo Dot. Udsalgsprisen er også den samme, nemlig cirka 50 dollar, eller omkring 320 kroner før danske skatter og afgifter.

Mini’en ser dog foreløbig ud til kun at komme til salg i de syv lande, hvor Google Home allerede sælges, USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Canada, Australien og Japan. Det sker 19. oktober.

Det er mere usikkert, om dette også bliver tilfældet med Home Max, der også har teknologi ombord, lande uden lokal Google Assistant-service kan få noget ud af. Højttaleren koster 399 dollar eller cirka 2.550 kroner før danske skatter og afgifter, og for det får man en højttaler med to 4.5-tommer højttalere, der flankeres af to tweetere.

Softwaren ombord gør dog Max lidt mere interessant end andre trådløse højttalere. Google bruger nemlig deres kunstige intelligens-software til at justere lyden efter rummet, Home Max befinder sig i. Den kan f.eks. skrue automatisk ned for bundfrekvenserne, hvis den står i et hjørne, hvor disse kan blive forstærket af de akustiske forhold.

Derudover forbinder den sig til omverdenen via WiFi, Bluetooth, USB-C og en line-in-indgang. Den lander til december.

Såvel de to nye højttalere som den nuværende Google Home-højttaler har i øvrigt nu forbedrede multirums-opsætninger i den tilhørende app, i første omgang på Android-platformen. Man kan nu dedikere højttalere til bestemte rum og styre dem enkeltvis, sådan som man f.eks. også kender det fra Sonos.

 

Annonce