Forside Nyheder

DR om fremtiden: Mere streaming og billigere underholdning

-
Illustration: recordere.dk

DR TV skal styrkes, TV-kanaler lukkes og færre penge til underholdning. DR lufter planer for fremtiden.

Der er snart medieforhandlinger. Det er der hvor politikerne skal forhandle om krav og budgetter til medieudbudet deriblandt DR.

Derfor varmer DR nu op med deres oplæg til fremtidens DR. Et oplæg som TV 2 har fået i forbindelse med at generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, er gæst i talkshowet Lippert på TV 2 NEWS.

Annonce:

 

Færre penge til underholdning, mere streaming

I oplægget står at DR vil styrke indsatsen inden for kultur, børn og unge, nyheder og aktualitet. Der skal samtidig bruges færre penge på underholdning.

DR TV streaming skal videreudvikles til at blive en portal for det fremtidige tv-tilbud. Stedet hvor man kan finde alt DR’s tv-indhold, i takt med at flere og flere fravælger det traditionelle flow-tv og erstatter det med streaming.

 

DR3 skal lukkes som flow-tv

DR havde allerede luftet planerne om at konvertere DR Ultra fra flow-tv til en digital udgave på nettet og på streaming istedet, og nu lufter de også muligheden for at gøre det samme med DR3.

“Udover børnekanalen DR Ultra, der fremover skal være en digital kanal, kommer man til at se på DR3s fremtid”, fortæller  generaldirektør i DR, Maria Rørbye Rønn, til TV 2.

DR Ultra lukker i år 2020 og forslaget er at lukke DR3 i år 2022.

 

DR: Vi skal have en vis størrelse

Som svar på flere politikers ønske om et slankere DR der står der bl.a. i oplægget:

“Størrelse er ikke ligegyldig. DR skal være stor nok”, og som en uddybning af det står der:

“En vis størrelse er afgørende, hvis danskerne skal have muligheden for at finde indhold og hinanden på kryds og tværs af samfundet”.

Læs hele oplægget her

 

Denne artikel er en del af serien: Medieforlig 2018

Annonce:
KILDETV 2
Forrige artikelApple lukker sikkerhedshul i MacOS High Sierra
Næste artikelAndy Rubin tager orlov fra Essential efter anklager om upassende adfærd overfor Google-medarbejder
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.