Forside Nyheder

Det siger DR: Nødvendigt med omfattende reduktioner

-
DR Byen. Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

Regeringen har indgået aftale med Dansk Folkeparti om besparelser på 20 procent over 5 år. Det siger DR.

Den annoncerede besparelse er på 20% i DR over 5 år.

Det svarer til 4% om året og en samlet reduktion på 773 millioner kroner.

Annonce:

Her er hvad DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, udtaler om situationen:

“Besparelser i denne størrelsesorden vil nødvendiggøre omfattende reduktioner i DRs aktiviteter og væsentlige omprioriteringer. Den fremlagte besparelse er dobbelt så stor, som de besparelser på 2 procent årligt, der pålægges andre kulturinstitutioner i disse år. Det vil få konsekvenser i en tid, hvor uafhængig, national journalistik er under pres fra internationale medier baseret på andre hensyn end uafhængig public service”, fortæller Michael Christiansen, og fortsætter:

“Det er afgørende, at de kommende medieforligsforhandlinger giver størst mulig handlefrihed. DRs ledelse skal kunne gennemføre besparelser med størst mulig respekt for DRs formål – at levere bedst mulig public service til hele den danske befolkning”.

 

DR afventer medieforliget

DR afventer medieforliget der fortæller hvad de skal levere af indhold for de penge, før de annoncerer en samlet plan for hvad der må undværes fremover.

“Regeringen vil i den kommende tid invitere de øvrige partier til medieforhandlinger, og DR vil som altid bidrage med analyser og oplysninger i de kommende forhandlinger. Det er afgørende, at de kommende medieforligsforhandlinger giver størst mulig handlefrihed. DRs ledelse skal kunne gennemføre besparelser med størst mulig respekt for DRs formål – at levere bedst mulig public service til hele den danske befolkning”, fortæller Michael Christiansen.

Aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti indebærer, at licensen erstattes med skattefinansiering. Om det udtaler Michael Christiansen:

“DR har, som vi tidligere har givet udtryk for, stor forståelse for denne beslutning. Det er samtidig af største vigtighed, at fremtidige forhandlinger om DRs budgetter sker med respekt for armslængde mellem medier og politikere”.

 

DR: Klar til opgaven

DR fortæller at de er klar til udfordringen.

“DRs ledelse påtager sig naturligvis opgaven med at tilpasse DR til de rammer, der besluttes politisk. Den politiske aftale omfatter en økonomisk ramme og en ny model for finansieringen, men DR afventer et medieforlig, før der kan siges noget konkret om, hvordan besparelser skal gennemføres. Forhåbentlig kan der hurtigt opnås politisk enighed, så DR får mulighed for lave en plan, der afspejler nye politisk fastsatte rammebetingelser”, slutter Michael Christiansen.

 

Denne artikel er en del af serien: Medieforlig 2018

Annonce:
Forrige artikelDisney-figurer kan nu bruges som AR Emoji på GALAXY S9
Næste artikelNu afskaffes medielicensen og DR beskæres med 20%
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.