Forside Nyheder

Stort flertal imod at sælge hele TV 2

-
Foto: recordere.dk

En frisk måling viser at et flertal af danskerne ikke ønsker TV 2 frasolgt.

Medieforhandlingerne skal snart påbegyndes og om få uger kommer regeringens udspil, hvor et af punkterne vil være et helt eller delvist salg af TV 2.

TV 2 er i dag 100% ejet af staten, men drives som en selvstændig virksomhed hvor indtægterne primært kommer fra reklamer og abonnement.

Annonce:

En frisk meningsmåling som Megafon har lavet for Politiken og TV 2 viser at danskerne ikke er overbevist om at et salg er en god idé, ihvertfald ikke at frasælge hele TV 2.

Blot 15% af de adspurgte i denne måling ønsker at sælge mere end halvdelen af TV 2, mens 43% slet ikke ønsker at staten skal sælge noget som helst af tv-stationen fra.

Hvad angår mellemløsningen, hvor staten sælger op til 49% af TV 2 fra, men selv beholder majoriteten der går knap hver fjerde dansker ind for den model.

Det er regeringen med støtte fra Dansk Folkeparti der ønsker at sælge TV 2, og har i den sammenhæng også udpeget nye bestyrelsesmedlemmer hvor den ny formand, Jimmy Maymann, har fået til opgave at klargøre TV 2 til salg.

Hos Venstre forstår man danskernes skepsis, men mener at de kan ændre på den indstilling når først planerne præsenteres.

“I lyset af de andre salg af statslige virksomheder ville jeg også være skeptisk. Men vi ønsker ikke at sælge til en stor kapitalfond, der er ligeglad med Danmark. Vi vil gerne beholde indholdet, som det er i dag, og sælge med en forpligtelse om at lave nyheder og have hovedsæde i Odense”, lyder det fra Venstres medieordfører, Britt Bager, til Politiken

Regeringens medieudspil præsenteres efter påske.

 

Denne artikel er en del af serien: Medieforlig 2018

Annonce:
VIAMediaWatch
KILDEPolitiken
Forrige artikelSteven Spielberg laver historisk miniserie til Amazon
Næste artikelGoogle Maps: Nu på dansk
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.