Forside Nørd'o'teket

3D Printer: Ultimaker 3 versus Anet A8

-

I forbindelse med arbejde skulle jeg købe en 3d printer. Jeg valgte Ultimaker 3 til 28.000 kr. Nu hvor jeg har leget med den nye Ultimaker i 2-3 uger er det en passende lejlighed til at sammenligne den med min egen billige kineser model, Anet A8, til kun 1000 kr.

Man kan med rette mene at det er en totalt unfair sammenligning, da de to printere er i vidt forskellige prissegmenter, og Ultimakeren er da også en langt federe printer. Alligevel vil jeg dog sige, at til almindelig hobbybrug så leverer Anet A8 faktisk varen tilfredsstillende – og ikke væsentlig dårligere end Ultimaker.

Annonce:

Ultimaker 3 tilbyder selvfølgelig nogle features, som Anet A8 ikke gør, hvor det vigtigste er dual extrusion. Man kan altså printe i to farver på en Ultimaker. Det kan man sådan set også på en Anet A8, men det er særdeles besværligt da man selv skal skifte filament i løbet af printet. Det hvor dual extrusion giver ekstra meget mening er med PVA filament fra Ultimaker som bruges til supportstrukturer. I modsætning til almindelig ABS eller PLA så er PVA plastic vandopløseligt, og det muliggør meget komplicerede prints som ikke kan printes på en almindelig 3d printer.

Ultimaker 3 skiller sig ud fra billige 3d printere på to væsentlige punkter:

  • Hastigheden: Man kan printe med 120-150 mm/s uden at det går væsentligt ud over printkvaliteten. På min Anet A8 er grænsen 50-70 mm/s
  • Brugervenligheden og stabiliteten. Den virker klippestabilt og pålideligt og kræver ikke den konstante “nursing” som er en forudsætning for at min Anet A8 kører problemfrit.

Er den pengene værd? Se med her, hvor jeg også viser et par af de ting jeg har printet på den:

Nørd’o’teket

Denne artikelserie bringes i samarbejde med Nørd’o’teket, hvor du kan læse supernørden Steen Garbers Enevoldsen’s tanker om meget af den teknik du møder i hverdagen.

Annonce:
Forrige artikelSpotify advarer pirat-abonnenter
Næste artikelLæk: Samsungs 2018 topmodeller TV
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.