Forside * Nyheder

Første indtryk af Sennheiser AMBEO Atmos soundbar

-
Sennheiser AMBEO Soundbar på IFA 2018 (foto: recordere.dk)

På IFA har Sennheiser snigpremiere på deres kommende Dolby Atmos / DTS:X soundbar, og tilbyder de besøgende et smuglyt på en endnu ikke fabrikationsklar model. Vi har lyttet med, og her er vores foreløbige indtryk.

Sennheiser er førende inden for lyd, når det gælder mikrofoner og høretelefoner, og nu vil de også have en bid af det attraktive soundbar marked, der bare vokser og vokser mens markedet for AV recievere er nærmeste forsvundet.

På IFA 2018 i Berlin har Sennheiser taget deres nye AMBEO Soundbar, der tilbyder 5.1.4 lyd med formaterne Dolby Atmos, MPEG-H og DTS:X.

Annonce:

I et lille rum på Sennheisers stand, kan man få et indtryk af, hvad det er at Sennheiser er på vej med. Den nye soundbar har en fantastisk lyd, og det er lovende hvad der er på vej.

Lyden var fyldig uanset om det var musik, film eller virtuel surround man smed efter den. Den understøtter både Dolby Atmos og DTS:X, og Sennheiser havde rigeligt med demomateriale der lød godt. Men rummet var også 4 x 4 meter, og med stof på siderne, så det er let at få god lyd ud af næsten enhver højttaler.

Soundbaren kommer med 13 højttalere: seks 101mm woofers, fem tweeters og to opadvendte højttalere. Lyden kommer igennem HDMI 2.0, og om den får trådløse features er endnu ikke afsløret.

Sennheiser AMBEO soundbar (foto: recordere.dk)

Der er dog begrænsninger

Sennheiser har lige nu kun testet den i rum op til 4 meter i bredden til hver side for soundbaren, og det betyder at har du planer om at placere AMBEO i et større rum, kan Sennheiser på nuværende tidpunkt ikke garantere en god virtuel surround oplevelse, da der vil kunne opstå forsinkelser på de sider hvor der er mere end 4 meter til siden.

Sennheiser AMBEO soundbar kommer med en mikrofon, som skal bruges når man installerer soundbaren, for at kalibrere lyden til netop det rum som den placeres i.

Pris og levering

Sennheiser ved endnu ikke om AMBEO soundbar bliver frigivet under CES 2019 i Las Vegas eller senere. Prisen er lige nu et gæt fra Sennheisers side på mellem 2.000 – 2.200 EUR (ca. 16.000 DKK), men intet er sikkert endnu.

Følg IFA i Berlin på recordere.dk
Internationale Funk-Ausstellung Berlin, eller mere mundret kaldet IFA, er en af verdens ældste og førende elektronikmesser. Her besøger over en kvart million interesserede og over 6000 journalister den ugelange messe i Berlin, der oftest ligger i September.
Recordere.dk deltager på IFA i Berlin, og du kan følge vores dækning af europas største messe for AV-elektronik i vores IFA-sektion.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.