Forside * Fokus

DALI lancerer trådløse kvalitetshovedtelefoner til skarpe priser

-

Den danske højttalerfabrikant DALI går nu ind på markedet for trådløse hovedtelefoner. DALI iO-4 og iO-6 er bygget til at levere lyd af høj kvalitet til konkurrencedygtige priser.

Den danske højttalerfabrikant DALI har 35 års erfaring med HiFi-højttalere. Nu udvider de produktporteføljen med HiFi-hovedtelefoner.

Annonce:

Modellerne hedder DALI iO-4 og DALI iO-6, og de er designet fra bunden hos DALI i Danmark. De har selv udviklet produkterne og selv skabt komponenterne inklusiv den højttalerenhed der skal udfordre markedets tilsvarende produkter på lydkvalitet.

Ifølge DALI er det nemlig langt fra alle konkurrenter på det marked, der sådan rigtigt går op i lydkvalitet. De benytter bl.a. højttalerenheder konstrueret på en måde, så de ikke kan undgå at tilføre forvrængning til lydbilledet.

 

 

DALI iO-serien af hovedtelefoner er skabt til musikelskeren, der ikke vil gå på kompromis med features som high-performance hifi-hovedtelefoner, der er trådløse, genopladelige, og af typen lukkede over-the-ear.

Hovedtelefonerne fra DALI er skabt til at spille godt i alle situationer. Analog, digital – samt med den aktive støjreduktion tændt.

Især på det sidste kan lydkvaliteten være en udfordring, fordi mikrofonerne til ANC (støjreduktionen) kan opfange en del af musikken også, og begynde at pille musik ud af lydbilledet. Så skal hovedtelefonen til at kompensere for den lyd den mener kan være tabt, og addere den tilbage til lydbilledet, og det kan ende med en rodet lyd der slet ikke matcher originalen.

 

 

Den største af hovedtelefonerne, DALI iO-6, har mulighed for aktiv støjreduktion, og her har DALI arbejdet med at gøre deres hovedtelefoner så rene som muligt. Så det man hører med aktiv støjreduktion slået til, er så tæt på originalen som muligt. Et minimalt brug af DSP (digital signal processor) hjælper til at hovedtelefonerne spiller så autentisk som muligt.

På DALI iO-6 er der udover almindelig støjreduktion også en ‘Transparency’-mode, hvor lidt af den omgivende lyd lukkes ind. Det kan eksempelvis være praktisk i trafikken eller hvis man lige vil høre hvad der bliver sagt over højttalerne i flyet el.lign.

Det har været et kæmpe udviklingsarbejde for DALI at nå til det færdige resultat: De produkter som de viser frem på IFA-udstillingen i Berlin i disse dage.

DALI fortæller til recordere.dk at disse produkter uden sammenligning er det mest komplekse de nogensinde har lavet.

 

 

Højttalerenheden er en 50mm ‘paper fibre diaphragm driver’ med en ‘optimised neodymium magnet’. Den er, ligesom de øvrige dele af hovedtelefonerne, udviklet af DALI selv. Membranen er bygget med et rigtigt ophæng og der er en rigtig svingspole, som det kendes fra større højttalerenheder, og det er med til at holde lydkvaliteten oppe og forvrængningen nede.

Af forbindelser klares analog line-in, digital lyd via USB-C samt forbindelse via Bluetooth 5.0 *) med såvel AAC som aptx HD.

*) I første udgave af DALIs specifikationer stod Bluetooth 4.0, men det er senere blevet rettet til Bluetooth 5.0

Der er Clear Voice Communication (CMC) for forbedret lyd under opkald, ligesom mikrofonerne kan benyttes til taleassistenter. På digital overførsel understøttes op til 24-bit 96KHz kvalitet.

Kopperne har memory-skum beklædt med en syntesisk læder, der er nøje valgt fordi det er køligere end ægte læder. Hvis der skal laves ekstra køling omkring en tætsluttende hovedtelefon, så går det udover lydkvaliteten. Så for DALI har det handlet om at vælge de matrialer der fungerer bedst i praktisk brug.

Designet på iO-produkterne gør at hovedtelefonen lukker sig om ørerne med en god forsegling. Det sikrer mindre støj udefra og bedre gengivelse ikke mindst af bassen.

På batteritid klarer DALI iO-4 op til 60 timers brug med aktiv forstærker. DALI iO-6 klarer op til 30 timer. Begge kan benyttes som rene analoge hovedtelefoner på kabel, hvis de er løbet tør for batteri.

Begge hovedtelefoner kan leveres i farverne ‘Iron Black’ og ‘Caramel White’.

 

Video

Her fortæller DALI CEO Lars Worre om de nye hovedtelefoner. Sprog: Dansk.

 

Anmeldelse?

Recordere.dk har modtaget et test-eksemplar af DALI iO-6. Så vi vil senere følge op på, hvordan vi oplever DALIs helt nye produktgruppe. Som hvordan de lyder og hvilke muligheder vi ser i produkterne.

 

Et kig ind i hovedtelefonens opbygning

 

Pris og tilgængelighed

  • DALI iO-4 koster 299 euro. Direkte omregnet er det kr. 2.250,-
  • DALI iO-6 koster 399 euro. Direkte omregnet er det kr. 3.000,-

Begge kommer i butikkerne til november.

 

Galleri

 

Følg IFA i Berlin på recordere.dk
Internationale Funk-Ausstellung Berlin, eller mere mundret kaldet IFA, er en af verdens ældste og førende elektronikmesser. Her besøger over en kvart million interesserede og over 6000 journalister den ugelange messe i Berlin, der oftest ligger i September.
Recordere.dk deltager på IFA i Berlin, og du kan følge vores dækning af europas største messe for AV-elektronik i vores IFA-sektion.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.