Forside * Featured

Test Asus ZenBook S notebook PC

-

Asus har længe været blandt de førende inden for Windows bærbare, og med deres nye ZenBook S har de leveret en af de mindste og lækreste notebooks på Windows markedet. Vi har testet Asus ZenBook S.

Asus smed deres ZenBook S på det danske marked i August, og vi har glædet os til at skulle teste den.

Her kan du læse hvad vi synes om den lille notebook fra Asus.

Annonce:

 

Asus ZenBook S indpakning

Udpakning og design

Asus Zenbook S kommer i en kasse, der udover den lille notebook indeholder en USB-C oplader, en lille USB-C adapter med USB-A, HDMI og en USB-C/Thunderbolt 3 port adapter og et lædersleve du kan have Zenbook’en i når du er på farten.

 

Den medfølgende USB-C dongle

Designet er elegant, og Asus ZenBook S kommer med et tyndt lag aluminium. Den 13.3 tommer store skærm sidder på en smart kant de kalder ErgoLift, der gør at bunden løftes op i en vinkel, der skulle give ekstra luftstrøm maskinen.

Maskinen vejer lige over et kg., og fylder ikke meget i det medfølgende lædersleve, så som skole- eller arbejds PC er størrelsen ideel. Farven vi testede var Deep Dive Blue, men den findes også i en Burgundy Red.

 

To Thunderbolt 3 / USB-C 3.1 porte og Minijack

Asus ZenBook S kommer med to USB-C 3.1 / Thunderbolt 3 porte samt en USB-C 3 port, der alle kan bruges til opladning og tilslutning af eksterne enheder. Vi testede med den medfølgende USB-C dock, der giver HDMI og USB-A, og det virkede fint, ligesom en stor del af de adaptere vi i det daglige bruger til vores MacBook Pro også virker med Asus ZenBook S.

I bunden af skærmen på højre side er også et minijack-stik som kan bruges til hovedtelefoner.

Zenbook S vejer ikke mere end 1 kg, og på det tykkeste sted er den 12,9 mm., og målene for hele herligheden er 1,29cm x 31,1cm x 21,3cm (H x B x D).

Asus ZenBook S kommer med Windows 10 Home, så skal du bruge den som arbejds PC, skal du opgradere den til Windows 10 Pro for at komme på virksomhedens netværk.

 

Performance

Modellen vi testede havde en Intel Core i7-8550U med 4 kerner og 16GB RAM. Grafikken drives af Intels UHD Graphics 620 processor.

På Geekbench 4 scorede Asus Zenbook S 4.673 på single-core og 14.527 på multi-core. I OpenCL scorer Asus Zenbook S 21.214.

Den indbyggede 512GB SSD leverede en rigtig god ydelse, og giver rigeligt med plads.

Vi installerede Microsoft Visual Studio på maskinen, og som udvikler PC til mindre – og mellemstore projekter virker den rigtigt godt, hvis du arbejder meget uden for kontoret. Det samme gælder som maskine for skrivende – og kontorarbejde.

Bruger du grafisk tunge programmer, så er Asus ZenBook S nok ikke det rigtige valg.

Man skal være opmærksom på at Asus ZenBook S som standard kører i en mode hvor blæseren ved høj belastning godt kan lyde lidt høj, men Asus kommer med en “Quiet mode”, hvor den drosler ned for ydelse, og derfor også varmeudvikling. Det hjælper på blæserstøjen og faktisk også på batteritiden.

 

Tastaturet på ASUS ZenBook S

Tastatur og touchpad

Tastaturet på Asus ZenBook S er rigtigt godt. Omend jeg ikke er så vild med producenter der laver tastaturer der viser dansk, norsk og svenske tegn med store bogstaver.

Men tastaturet har en lækker gang, og tasterne er store og præcise at ramme, og så kan jeg godt lide den dynamiske bagbelysning, hvor jeg selv kan vælge hvor kraftigt det skal være.

 

Ergolift hængsel der giver 5.5 graders vinkel

Den specielle ErgoLift mekanisme der løfter tastaturet op i en vinkel på 5,5 grader virker rigtigt godt, og selvom du sidder med den bærbare på lårene.

Touchpad’et er 10,5 x 6,2 cm, og virker rigtigt godt. Det føles rigtigt, og selvom jeg ikke er så vild med den klik-lyd det giver kan jeg ikke brokke mig over det.

Touchpad’et er et Microsoft Precision Touchpad, og det betyder at det understøtter en masse multi-touch funktioner som er defineret af Microsoft i Windows 10. Det er super præcist, responderer hurtigt og så har Asus sat en fingeraftrykslæser i øverste højre hjørne som også virker rigtigt godt.

 

ASUS ZenBook S – Touchpad med fingeraftrykslæser

Windows Hello fingerprint læser

Asus ZenBook S kommer med en fingeraftrykslæser der sidder øverst i højre hjørne af touchpad’et. Først jeg så det, tænkte jeg at det var en dum placering, men det er fordi jeg normalt bruger min tommelfinger på en MacBook Pro. Men med pegefingeren sidder den egentlig rigtigt smart. Det er jo alligevel der du har dine fingre når du bruger touchpad’et.

Fingeraftrykslæseren reagerer hurtigt, og det er let at logge ind fra slumre-tilstand. Det tager under to sekunder, så er man klar til at arbejde med computeren.

Fingeraftrykslæseren virker også sammen med flere forskellige programmer. F.eks. 1password som vi bruger til at gemme alle vores forskellige kodeord og serienumre.

 

ASUS ZenBook S 13,3 tommer skærm

Skærm

Asus ZenBook S kommer med en 13,3 tommer 1920x1080p (166 PPI) skærm, der leverer et rigtigt godt billede. Skærmen har ikke touch, og det er meget individuelt om det er en feature som man vil savne eller ej.

Billedet står skarpt, men leverer kun omkring 300 nits, og det kan godt være i underkanten hvis du sidder udenfor i skarpt sollys. Men indenfor står skærmen superskarpt og kontrast og farver var rigtigt godt.

 

Batteri

Asus ZenBook S kommer med et batteri på 50Wh, og i specifikationerne lover Asus op til 13,5 timers batteritid, men med Chrome browser og diverse Office applikationer kørende, lå gennemsnit mere på 6-8 timer ved normal brug.

Det tager ca. 1,5 – 2 timer at oplade Asus ZenBook S fra 7% – 100% med den medfølgende oplader, afhængig af, hvor meget du bruger computeren samtidigt.

 

Lyd

Asus ZenBook S kommer med Harman Kardon-certified SonicMaster Premium audio system, og det lyder da også OK at en bærbar på den størrelse, men det er ikke sådan at jeg falder bagud af lyden.

Men højttalerne leverer en god og ren lyd, når man f.eks. hører musik eller ser film. Og selvom man skruer helt op, så overstyrer højttalerne ikke.

 

Konklusion

Asus ZenBook S er en lækker ultra-bærbar Windows 10 laptop, der kommer med god ydelse uden at imponere. Men har du brug for en god skole- eller arbejdslaptop er både størelse og ydelse rigtig god.

Den er ikke bygget til gaming, ligesom den nok ikke vil være at foretrække hvis du bruger grafisk tunge programmer, men med Officepakken og websurfing, så giver den rigeligt god performance for de fleste.

Skærmen er god, og tastaturet virker også rigtigt godt, og til en pris lige under 12.000 kr., får man meget bærbar og lagerplads for pengene, men vil man have endnu mere grafisk power, bør man kigge på Huawei Matebook X som vi også har testet.

 

Specifikationer Asus Zenbook S UX391U

  • Processor: Intel Core i7-8550U (Intel Core i7)
  • GPU: Intel UHD Graphics 620
  • Hukommelse: 8GB Ram
  • Skærm: 13.3 tommer 16:9, 1920 x 1080 pixel 166 PPI
  • SSD: Samsung PM961 NVMe 512GB
  • Vægt: 1,018 kg.

Asus ZenBook S UX391UA

11.990,-
8.1

Design

9.0/10

Ydelse

7.0/10

Skærm

9.0/10

Batteritid

7.5/10

Pris

8.0/10

Plus

  • Lækkert design
  • God skærm
  • Medfølgende sleeve
  • Medfølgende USB-C dock

Minus

  • Batteritid ikke som lovet
  • Skuffende at Asus ikke smider Windows 10 Pro med
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.