Forside Produkter HiFi & Surround

Test: Dynaudio Music – Dansk multirum system

-
Familiebillede. Music 1 (forrest), Music 3, Music 5 og Music 7 (bagerst)

Dynaudio har lanceret et spændende multi-rum system, der læner sig op af deres tradition for højttalere med god og fyldig lyd. Vi har testet Dynaudio Music.

Dynaudio Music er et dansk forsøg på at kombinere god lyd med en god multi-rum oplevelse. Dynaudio har en hel familie af højttalere der er klar til at spille sammen i hjemmet via trådløst netværk.

Vi har testet Dynaudio Music 7 og 3, der er henholdsvis deres største, og næstmindste højttalere i Music familien (de øvrige i serien hedder Music 1 og 5).

Annonce:

Hele testen er skrevet ud fra Music 7, og så kommer vi med et afsnit om Music 3 sidst i testen.

 

Dynaudio Music 7

 

Udpakning og installation

Dynaudio Music 7 kommer i en pæn stor kasse, der udover højttaleren indeholder en strømledning.

Designet på hele Music familien er sådan et futuristisk kantet design, hvor højttalerne er dækket i Kvadrat uld, og højttalerne findes i farverne Dark Grey, Blue, Red og Light Grey. Music 7 som vi testede var i Dark Grey, som er en pæn farve der passer til de fleste stuer uanset indretning.

På bagsiden finder man indgange til strøm, HDMI og en toslink optisk indgang. Vi har testet med HDMI ARC og via trådløs.

 

HDMI ARC og optisk indgang i bunden på Music 7

 

På toppen finder man en udsøgt samling af knapper til at betjene Music 7 højttaleren uden at skulle starte app’en. Der er både lydstyrke, 5 hukommelses knapper, valg af HDMI kilde, samt forrige/næste og play/pause knapper.

De er diskret monteret, så de er helt plan med toppen af højttaleren, og omgivet af en cirkel af LED lys, der viser hvilken funktion der er aktiveret. Der er også en række LED lys, der viser hvor høj lydstyrken er på højttaleren lige nu.

Inde i højttaleren finder vi seks højttalere fordelt på 2 x 1” tweeter, 2 x 3” midrange og 2 x 5” woofers. Hvordan de lyder skriver vi om senere i testen.

Designet er en smagssag. Personligt kan jeg godt lide den hårde kantede form, selvom jeg synes at Music 7 er 5 cm. for høj i forhold den bør stå under et TV og fungere som højttaler for det, men det er som sagt en personlig smagssag.

Efter tilslutning, er det blot at downloade Dynaudio Music app’en og så er man igang med installationen.

 

 

Dynaudio Music App

Dynaudio har i samarbejde med engelske Audiogum udviklet en smartphone app, der findes til både iOS og Android smartphones.

 

Her kan du programmere de forskellige funktionsknapper på Music højttalerne

 

App’en er flot designet, og sammen med Dynaudio Music får man et Tidal Premium abonnement i 9 måneder, som også er det streaming system som Dynaudio Music app’en understøtter. Skal man bruge andre streamingtjenester så foregår det via Apple AirPlay.

På Android telefoner er man p.t. prisgivet hvis man f.eks. bruger Spotify eller YouTube Music. Der ville det have været dejligt hvis Dynaudio Music havde understøttet Cast protokollen, så man kunne bruge alle de tjenester man ellers bruger på sin Android telefon.

Men så kan man bruge Bluetooth, men så er man bundet til at være i nærheden af højttaleren med sin mobil-enhed mens man afspiller.

 

Lækkert designet app

 

Men udover det så fungerer app’en rigtigt godt.

Man kan selv vælge hvad højttaler eller gruppe af højttalere man vil spille sin musik på. Man opretter hurtigt en gruppe af højttalere, ved at trække dem ind i en cirkel.

Den første højttaler man trækker ind, vil automatisk være master i gruppen, så hvis man allerede spiller musik på den, vil musikken fortsætte i hele gruppen.

 

Dynaudio Music 7

 

Hvordan lyder Dynaudio Music?

Dynaudio er kendt for god lyd, og på det område skuffer Dynaudio Music serien ikke.

Lyden er fyldig og Dynaudio har formået at holde den ren ved både lav og høj afspilning. Der er ingen tvivl om at netop lyden er det som giver Dynaudio Music en velfortjent plads i overvejelsen ved køb af nyt musiksystem.

Vi har spillet alle slags musik fra hård rock, dance til klassisk og trance, og uanset hvad vi har smidt efter den har Dynaudio Music 7 bare leveret god lyd.

Andreas Vollenweiders “Bella Donna” har en helt ren klang, og både harpe og fløjte kommer rent igennem uanset hvor højt eller lavt man spiller. Og det samme gælder f.eks. Sade “Soldier of love”, hvor bassen aldrig bliver for dominerende i forhold til trommen.

Dynaudio har naturligvis mange år som studielyd højttaler med i bagagen, og det kan høres.

Dette gælder også som TV højttaler, hvor den via HDMI ARC kan levere klar dialog og lyd fra TV og film. Den understøtter dog ikke HD lydformater.

 

 

Smart tilpasning af lyden i rummet

Dynaudio har en teknologi der hedder “Room Adapt” og “Noise Adapt”, der gør at højttaleren automatisk kalibrerer sig via en indbygget mikrofon til de omgivelser den står i løbende, der sikrer optimal lyd hele tiden.

Det fungerer rigtigt godt, og man skal ikke selv gøre noget andet end at slå det til, så klarer Dynaudio Music resten. Det er super smart.

 

Dynaudio Music 3

 

Dynaudio Music 3

Music 3 er den næstmindste i Dynaudio Music familien, og ligesom sin lillebror har den en klar fordel over de store modeller når det gælder mobilitet.

Den vejer ikke så meget, og så har den batteri, så man kan tage den med ud i sin have og høre trådløs musik hvis man har lyst til det. Man kan også tage den med på ferie, og så bruge bluetooth som primær forbindelse.

Den har stadig en rigtig god lyd, og et OK sweetspot. Og så har den samme trådløse funktioner som Music 7. Inde i højttaleren sidder der 2 x 1” tweetere og en 5” woofer. Den spiller også rent og højt.

På toppen af Music 3 har man ligesom på Music 7 knapper til at styre forudprogrammerede musikkilder og lydstyrke, og hele den opsætning er noget af det som gør Dynaudio Music bedre end f.eks. Sonos, hvor man er tvunget til at bruge sin app, hvis man vil spille en anden kilde end den man pausede sidst på enheden.

 

Video

 

Konklusion

Dynaudio Music serien er et spændende indslag på det efterhånden højt trafikerede multi-rum trådløse højttaler marked.

Men Dynaudio har gjort det rigtige. Selv fokusere på den gode lyd og så lade et eksternt veletableret firma (Audiogum) stå for udviklingen af app’en.

Lyden på Music serien er i særklasse god, og selvom prisen på Dynaudios Music højttalere er højere end f.eks. Sonos, så er lyden også bedre.

Der hvor det halter er på understøttelse af eksterne musiktjenester på Android, der er man p.t. rimeligt bundet op på Tidal, så respekt for at Dynaudio smider Tidal Premium abonnement med i pakken i en prøve periode på 9 måneder, og så kan man kun håbe på at de får integreret til Spotify inden længe.

Men hvis god lyd er meget vigtigere end frit valg af musiktjeneste, så er Dynaudio Music serien et rigtigt godt valg.

 

 

Pris og tilgængelighed

Priser for Dynaudio Music serie er:

Produkterne er på markedet.

 

Dynaudio Music

8.4

Design

7.5/10

Lyd

10.0/10

Brugervenlighed

8.0/10

Trådløse features

8.0/10

Plus

  • Fantastisk lyd
  • Rigtig god app
  • Funktionstasterne er godt tænkt
  • Bluetooth - Tak for det

Minus

  • Manglende direkte support for Spotify og andre tjenester
Annonce:
Forrige artikelNy gadget slår automatisk toiletsædet ned
Næste artikelIMAX på tilbagetog med VR
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.