Forside Nyheder

Apple lancerer nyt batteri-cover og giver samtidig batterierne skylden for dalende iPhone-salg

-


Batteriet er ikke nødvendigvis iPhones stærkeste side, og det har Apple kunnet mærke på flere måder for nylig.

På den positive side har Apple netop annonceret et ny batteri-cover til iPhone XS, XS Max og XR, der skal konkurrere med lignende cases fra f.eks. Mophie. Apple har lært af, hvad nogle anså som lidt af en design-fadæse i 2015, da de annoncerede deres første battericase, dengang til iPhone 6/6S.

Annonce:

På den model stak det ekstra batteri ud som en underlig kasseformet pukkel midt på coveret, hvilket ikke bare var meget ukarakteristisk for Apples normale, strømlinede designstil, men derudover også var lettere uergonomisk og svær at holde på.

Det nye battericover er designet sådan, at batteriklodsen flugter med bunden. Dermed er det kun i toppen lige under kameraet, at der er en kant, ellers udvider batteriet sådan set bare iPhonens tykkelse helt generelt.

Ifølge Apple selv kan man med det nye battericover opnå op til 39 timers taletid på iPhone XR. Den mere krævende hardware på de andre iPhones gør batteritiden lidt kortere. Med det nye battericover behøver du heller ikke opgive at oplade trådløst, for det er nemlig understøttet.

Det officielle navn er Smart Battery Case, men det er nu ikke fordi, det vælter frem med smart-funktioner. Det handler allermest om at du kan se batteriets tilstand på låseskærmen og blandt dine notifikationer.

Batteriudskiftninger gav fald i iPhone-salg

Smart Battery Case giver i modsætning til flere af tredjeparts-rivalerne adgang til Lightning-stikket i bunden, så du stadig kan benytte dette til f.eks. trådbåren opladning, hovedtelefoner eller lignende. Smart Battery Case koster 1.099 kroner og kan fås i hvid og sort.

Når denne nyhed indledtes med at annonceringen af Smart Battery Case er den positive side, er der naturligvis også en negativ side. 9to5Mac rapporterer således, at Tim Cook har informeret hele Apple-koncernen om at det faldende iPhone-salg sandsynligvis også har med batteriet at gøre.

Da Apple i 2018 begyndte at tilbyde kunderne billigere udskiftninger af batteriet på deres iPhones (efter skandalen, hvor Apple skruede ned for hastighederne på folks iPhones for netop at spare på mere slidte batterier), var der rigtig mange, der benyttede sig af det.

Apple har således udskiftet 11 millioner batterier i 2018, hvor de normalt udskifter mellem 1-2 millioner. I følge Tim Cook er det en del af forklaringen på, hvorfor der sælges færre iPhones – folk beholder de simpelthen deres gamle iPhones længere efter at have givet dem et nyt batteri.

 

Annonce:
Forrige artikelSamsung bekræfter: Foldbar fremtid d. 20/2
Næste artikelNike Adapt BB: Selvsnørrende smart-sko
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.