Forside Nyheder

Er din MacBook Pro-skærm ramt af ’Flexgate’?

-
Dette er en illustration og ikke et foto af en MacBook Pro med fejlen.

Det ser ud som om, Apple kan være på vej ind i endnu et hardware-problem, der har at gøre med fleksibilitet.

Tidligere har der både været mini-skandaler om bøjede iPads og bøjede iPhones. Denne gang handler det imidlertid om firmaets computere. Nærmere betegnet den nye MacBook Pro.

Det populære iFixit-site, hvor populært hardware skilles ad og analyseres ned til mindste detalje, har opdaget en fejl på MacBook Pro, hvor et kabels fleksibilitet – eller rettere mangel på samme over tid – skaber problemer for ejere af MacBook Pro’er fra 2016 og fremefter.

Annonce:

 

Foto: iFixit

 

Det handler om et lille kabel, der forbinder skærmen med bundkortet i computeren.

Efter redesignet i 2016 er dette kabel nu et fladt kabel, der strækkes ud, når skærmen åbnes. Apple har dog tilsyneladende designet kablets længde til at være lige i underkanten af det nødvendige, for kablet bliver ifølge iFixit strammet godt op, når skærmen åbnes.

Stramningen af kablet slider på det over tid, og det skaber en ”scenelys-effekt”, som man kan se på artiklens hovedbillede og iFixit-billedet herover.

Det er naturligvis primært de ældste eksemplarer, solgt ved lanceringen af det nye design i 2016, der først har fået problemet.

 

Foto: iFixit

 

Kan blive dyrt

Men ifølge iFixit er designet altså stadig til stede i de modeller, der sælges idag, og således kan problemet måske blive værre i fremtiden.

Hvor mange, der er løbet ind i problemet er stadig uvist, men det er åbenbart tilstrækkeligt mange til at en gruppe brugere har startet en underskriftindsamling for at få Apple til at gøre noget ved sagen. Gruppen har døbt fænomenet ’Flexgate’.

Den store udfordring er nemlig ifølge underskriftindsamlerne, at kablet ikke kan skiftes ud individuelt. Hvis kablet bliver slidt ned og holder op med at virke, skal hele skærmmodulet skiftes – og det kan angiveligt koste mellem en tredjedel og halvdelen af computerens pris, hvis garantien er udløbet. Du kan se en video, der demonstrerer fænomenet og tjekke de modeller, der er tale om på Flexgate-siden.

Det er ikke første gang, MacBook Pro i 2016-designet har problemer med den fysiske hardware. Det første år af dens levetid fik den hug for de nye ”butterfly”-taster, der sidder på den, fordi disse havde tendens til at sætte sig fast eller holde helt op med at virke. Det har Apple dog fikset i nyere årgange af computeren.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.