Forside Nyheder

Medie: LG dropper smartphone-produktion i Sydkorea

-

Måske er det rettidig omhu, måske er det et tegn på at enden er nær.

Uanset hvilken af de to muligheder, der rent faktisk er tilfældet, så ser det ud som om, LG er i gang med at gøre noget drastisk ved sin smartphone-produktion. Det sydkoreanske nyhedsmedie Yonhap skriver, at LG forventes at flytte deres fremstilling af smartphones ud af hjemlandet.

Annonce:

I stedet vil LG angiveligt lave sine smartphones på en fabrik i Vietnam. Der er ingen tvivl om at Vietnam er et billigere land at foretage industriel produktion i end Sydkorea, hvor leveomkostningerne og lønningerne er langt højere.

Det kan derfor ses som et forsøg på at få en bedre forretning ud af LGs smartphone-division, når selve fremstillingen af telefonerne outsources på denne måde. Omvendt er der også flere medier, der omtaler beslutningen som ”begyndelsen til enden” på LG som smartphone-brand.

Der er ingen tvivl om, at LG har haft svært ved at følge med konkurrencen fra Kina. Før mærker som Huawei, Xiaomi og OnePlus begyndte at sælge deres telefoner i vestlige butikker, var LG en større spiller, der ofte kunne give landsmændene hos Samsung kamp til stregen.

LG, der fortsat har stor succes i mange af deres andre divisioner, såsom TV-området, hårde hvidevarer og når det gælder fremstilling af skærmpaneler, var en overgang det tredje alternativ til Apple og Samsung, når folk skulle vælge smartphones.

Innovation uden succes

Men ligesom andre, tidligere mere succesrige smartphone-producenter som Sony og Motorola er LG blevet presset langt ned i markedsandele af de billige og ofte også innovative smartphones fra Kina. Ifølge Counterpoint Research er LG ikke engang blandt de syv største smartphone-mærker globalt lige nu, hvilket står i skarp kontrast til deres størrelse på andre forbrugerelektronik-områder.

Det er ellers ikke fordi, det har haltet med idérigdommen hos LG. De var de første, der gjorde noget ud af at forsøge at eliminere kanterne på fronten af smartphones ved at flytte fingeraftrykslæseren om på bagsiden af telefonen – noget, der siden har været standard på Android-smartphones, indtil læserne begyndte at blive indbygget i skærmen.

LG var også blandt de første til at forsøge sig med modulære smartphones, men ligesom Motorolas forsøg på det samme, blev det hurtigt droppet igen. Firmaet er også et blandt ganske få, der har forsøgt at tækkes folk med hang til god lydkvalitet, når de hører musik på smartphonen. Deres V-serie og også det seneste G8-flagskib har en dedikeret hi-res DAC ombord.

For nylig kom det også frem, at LG har et patent på en gennemsigtig, foldbar smartphone, til trods for at firmaet har meldt ud, at der ikke kommer nogen foldbar telefon fra dem lige nu. LG har ikke noget officielt ud i skrivende stund omkring flytningen af produktionen.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.