Forside Produkter Connected Home

Når Alexa lytter så logges adressen også

-
Foto: Shutterstock.com

Forleden kom det frem at medarbejdere hos Amazon kan lytte med på Alexas optagelser, men der gemmes også adresseoplysninger.

Når en taleassistent som Amazon Alexa, Apple Siri, Google Assistant, Samsung Bixby, Microsoft Cortana m.fl. skal bearbejde et spørgsmål eller en kommando, der handler om noget via internettet/cloud som eksempelvis styring af musik eller lys, så sendes optagelser afsted til centrale servere for fortolkning.

Forleden kom det frem at hos Amazon sidder der medarbejdere verden over, som kan lytte med på disse optagelser. Formålet er ifølge Amazon at forbedre taleforståelsen. Amazon lod dog forstå at disse medarbejdere ikke havde adgang til navn og adresse, men kun ting som fornavn, Amazon brugerid og enhedens serienummer.

Annonce:

Men nu er det kommet frem at det er der ansatte hos Amazon som har, altså adgang til lokationsdata der kan udpege adressen.

 

Lokationsdata logges

Erhvervsmediet Bloomberg har talt med fem Amazon-medarbejdere med kendskab til Alexa-programmet, og de fortæller at systemet logger lokationsdata, længde- og breddegrad.

Disse lokationsdata kan nemt anvendes til at finde adressen og ejeren på en given enhed med Alexa.

Da Amazon udtalte sig om medarbejderes adgang til Alexa-optagelserne tidligere på måneden lød det overfor Bloomberg:

“employees do not have direct access to information that can identify the person or account as part of this workflow.”

I en ny udtalelse forklarer Amazon:

“access to internal tools is highly controlled, and is only granted to a limited number of employees who require these tools to train and improve the service by processing an extremely small sample of interactions”, og fortsætter:

“Our policies strictly prohibit employee access to or use of customer data for any other reason, and we have a zero tolerance policy for abuse of our systems. We regularly audit employee access to internal tools and limit access whenever and wherever possible”, slutter Amazon overfor Bloomberg.

Det begrænsede team som Amazon refererer til vurderes at være Amazon’s Alexa Data Services team, som er dem der hjælper med at træne Alexa på baggrund af optagelser. Det er mere end tusind medarbejdere og freelancere i Boston, Rumænien og Indien.

 

Lokationsdata er en del af pakken

Lokationsdata er en naturlig del af taleassistenterne, så de kan udpege noget i nærheden, men en Amazon-medarbejder demonstrerede overfor Bloomberg hvordan de koordinater (længde- og breddegrad) lagret hos Amazon også kunne anvendes til at finde adressen via Google Maps, og via Google Streetview se et foto af det hus optagelsen kom fra.

Præcisionen af disse geografiske oplysninger afhænger af hvordan Alexa-enheden er installeret. Under en installation af en enhed kan Alexa app. spørge om enheden må benytte telefonens position, og svares ja til dette vil Alexa-enheden have en præcis geografisk placering – sålænge enheden ikke flyttes rundt efterfølgende.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.