Forside Nyheder

PlayStation 5 får 8K og SSD, men beholder optisk drev

-

Du vil stadig kunne proppe dine Blu-rays og ældre spil i den næste, store spilkonsol fra Sony.

PlayStation 5 beholder nemlig sit optiske drev, i en tid hvor andre spilkonsol-producenter dropper dem. Således har Sonys hovedkonkurrent, Microsoft, angiveligt planer om at sende en Xbox på gaden uden drev, og der er naturligvis heller ikke ret meget drev over Nintendo Switch.

Annonce:

Derudover kommer der i højere og højere grad fokus på spilstreaming, hvilket Microsoft også har fokus på, samt Google og Apple. Sony har naturligvis PlayStation Now til spilstreaming, men vil også sikre bagudkompatibilitet med den kommende konsol. Det fortæller Mark Cerny, der er hovedarkitekten bag PlayStation 5, til Wired i et eksklusivt interview.

SSD=hurtigere spil

Cerny, der også stod bag PS4, bekræfter at der bliver fuld bagudkompatibilitet med spil, men også PSVR, firmaets populære VR-headset. Han vil dog ikke ud med, om der kommer en opgraderet version af dette i forbindelse med lanceringen af PS5.

Til gengæld løfter han noget af sløret for den øvrige indmad i den næste PlayStation, der blandt andet omfatter en SSD i stedet for en traditionel harddisk. En SSD har været på ønskelisten siden 2015, hvor Sony så småt påbegyndte arbejdet på den nye konsol.

Eftersom SSD’er er alle vegne nu, er det måske ikke så overraskende, at Sony putter én i PlayStation 5. Men man skal lige huske, at der ligesom med f.eks. SD-hukommelseskort er forskel på overførselshastighederne på SSD’er, og enhver, der har rodet med dem længe nok, ved også, at de kan være skrøbelige.

De er naturligvis også dyrere end traditionelle harddiske, men alle disse udfordringer har Sony altså nu valgt at gå i møde ved at sætte en højkvalitets-SSD i den kommende konsol. For det betyder nemlig et stort løft til hastigheden. Cerny demonstrerer dette ved at vise forskellen på en fast-travel sekvens i 2018-spillet ’Spider-Man’ på en PS4 og på en udviklerversion af den nye konsol.

Hollywood-teknologi i spilkonsol

Hvor det PS4’eren tager 15 sekunder at gennemføre rejsen fra et sted på Manhattan til et andet, tager det 0,8 sekunder på den nye. Og det er jo immervæk noget af en forskel. Rendering af grafik får også et løft med en SSD, hvilket overordnet giver en bedre oplevelse.

Apropos grafikken, så vil denne kunne vises i 8K med den særlige variant af Radeon Navi, som Sony sætter i maskinen. Ifølge Cerny vil den nye chip kunne håndtere ray-tracing, der er en måde at simulere lys på, som ellers kun har været at finde i møgdyre, professionelle grafikcomputere i Hollywoods filmproduktion.

CPU’en i PS5 bliver en tredje-generations AMD-processor fra Ryzen-serien med otte kerner, baseret på AMDs Zen 2-mikroarkitektur, der bruger 7nm silicium-wafers. Den nye CPU har også et modul til 3D Audio ombord, så der bestemt tale om mere end blot en videreudvikling af de nuværende PlayStation-modeller.

Cerny vil dog endnu ikke ud med, hvornår vi kan forvente at se PlayStation 5 på markedet. Han vil dog gerne bekræfte, at det ikke bliver i år. Det var dog også forventet, eftersom Sony allerede har meddelt, at de ikke deltager på årets E3-spilmesse i Los Angeles. Han vil i øvrigt heller ikke bekræfte navnet PlayStation 5, men bagudkompatibiliteten taget i betragtning, kommer den jo nok til at hedde et eller andet med ’PlayStation’.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.