Forside Produkter Mobil

Huaweis alternativ til Android kan komme allerede til efteråret

-

USAs handelsblokade mod Huawei presser nu firmaet til at sende deres eget OS på gaden hurtigt, måske allerede i de kommende Mate 30-modeller.

Ifølge en af Huaweis topchefer, Richard Yu, kan virksomheden begynde at markedsføre telefoner med deres eget styresystem allerede til efteråret. Det er dog ikke nogen officiel udmelding, der er kommet, skriver det kinesiske tech-medie Phoenix.

Annonce:

Yu lod angiveligt udvalgte insidere vide, at Huawei stort set er klar med et alternativ til den version af Android, som Google ikke længere vil supportere på grund af handelsblokaden, og som Huawei ellers typisk har lagt på deres smartphones.

Det skete i en privat, lukket chat på messenger-tjenesten WeChat, hvis indhold altså alligevel blev lækket til pressen. Ligesom de fleste smartphone-producenter har Huawei en forårs- og en efterårs-produktlancering, og det er typisk de fysisk største telefoner, der kommer i efteråret – i Huaweis tilfælde er det Mate-serien.

De kommende Mate 30- og Mate 30 Pro-modeller kan således blive de første med Huaweis eget styresystem på. Den foldbare Mate X er ligeledes en god kandidat til det nye OS, eftersom Huawei formentlig ikke vil kunne benytte sig af den understøttelse af folde-funktioner, som Google annoncerede til Android under Google I/O for et par uger siden.

Ingen god software-historik

Det har længe været en offentlig hemmelighed, at Huawei i årevis har gået og bygget på et Android-alternativ, i tilfælde af at en situation som den nuværende skulle opstå. For to måneder siden bekræftede firmaet så styresystemets eksistens overfor South China Morning Post.

Huawei sagde dengang selv, at de havde arbejdet på systemet siden 2012. Det var netop omkring det tidspunkt at Kina begyndte et strategiskift, hvor landets offentlige myndigheder i højere grad ville benytte sig af kinesisk produceret software i stedet for vestlige styresystemer og værktøjer.

Dette tog fart, da den nuværende præsident, Xi Jinping, tiltrådte i 2013. I 2014 blev Windows 8 således bandlyst af den kinesiske regering, der ellers primært havde anvendt Windows-computere i hele det gigantiske, kinesiske offentlige system. I stedet skulle der nu anvendes et styresystem, som den kinesiske regering selv havde udviklet.

Ud over, at de har arbejdet på det længe, er det ikke meget, vi ved om det kommende styresystem. I princippet kan det stadig have Android som grundkerne, eftersom Android er open source og Huawei derfor stadig har adgang til at benytte systemet som fundament.

Som flere anmeldere – inklusive vores egen – har anført, så har Huawei dog ikke den bedste historik, når det gælder mobile styresystemer. EMUI-brugerfladen anses generelt for at være det svageste led i Huaweis smartphones.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.