Forside Nyheder

Roman og tegneserier fortæller forhistorien til ’Star Trek: Picard’

-

’Star Trek’-universet udvides nu med paratekst, sådan som det også er kendt fra ’Star Wars’

George Lucas har for længst anerkendt, at den oprindelige ’Star Trek’-serie på tv var en af hans mange inspirationskilder til ’Star Wars’. Men nu ser det ud som om, inspirationen går den anden vej. I hvert fald på et enkelt, specifikt område.

Annonce:

Efterhånden, som streaming-revolutionen har sat gang i ’Star Trek’-fortællingerne på tv igen, ikke mindst med hitserien ’Star Trek: Discovery’, begynder folkene bag at kigge på, hvordan de kan udvide universet med såkaldt paratekst.

Paratekst er fortælling af historier, der relaterer sig til en eller anden hovedhistorie, der kan findes i det samme eller i et helt andet medie. Der er ikke bare tale om såkaldte ”tie-ins”, der blot foregår i det samme univers eller med de samme karakterer. Paratekst er direkte forbundet med hovedhistorien og bygger ofte baggrund op eller fortæller videre på historien i andre medier.

Det er noget ’Star Wars’-universet har excelleret i lige siden 1976, hvor en bog bygget over manuskriptet til filmen, der senere kom til at hedde ’A New Hope’ udkom – mere end et halvt år før filmen havde premiere. Efter Disney overtog ’Star Wars’ og konsoliderede ’Star Wars’-kanonen, er der udkommet en række bøger, som er påkrævet læsning, hvis man vil forstå filmene helt og fuldt.

Roman og tegneserier

Nu vil ’Star Trek’-folkene gøre det samme, og det sker i første omgang med den kommende ’Star Trek: Picard’-serie. Den får premiere i starten af 2020, men inden da vil du kunne læse om baggrunden for at Jean-Luc Picard ser ud til at leve et fredeligt liv på landet, når serien starter, hvis man altså skal tro den første teaser-trailer og den første officielle trailer, som du kan se herunder.

Over tre tegneserie-hæfter, der udkommer til november, fortælles historien om en mission, der ændrer Picards liv radikalt. Vi kan foreløbig kun spekulere om indholdet, men ifølge udmeldingerne til pressen fra ’Star Trek’-holdet forklarer disse tegneserier Picards situation i starten af serien.

Til februar kommer der så en roman skrevet af Uma McCormack, der hedder ’The Last Best Hope’. Den er også direkte forbundet til serien, og introducerer flere af de karakterer, vi kommer til at møde i ’Star Trek: Picard’ udover titelfiguren selv.

Det kan nok godt betale sig at give disse et kig, hvis du gerne vil have det hele med, når serien om Jean-Luc Picard begynder…eller i det mindste gå på nettet og læse de mange spoiler-sider, der med garanti afslører, hvad der sker i tegneserierne og bøgerne.

 

Annonce:
Forrige artikelFossils nye Wear OS-ure klarer håndleds-opkald med både iOS og Android
Næste artikelParty i provinsen med den nye JBL Partybox 1000
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.