Forside * Fokus

Her er Sonos Move

-
Sonos Move. Foto: recordere.dk

Move er Sonos nye højttaler der kan inviteres med ud, og bygget til at kunne holde til det.

Rygterne var løbet forud og der lækkede fotos af nyheden forleden. Så at Sonos ville komme med en bærbar højttaler var kendt, men nu har vi set og hørt den, og fået flere detaljer om produktet.

Sonos Move – højttaleren der kan tages med ud. Ud i haven, ud til stranden, ud i kolonihaven, ud i campingvognen eller ud andre steder – eller bare rundt i hjemmet.

Annonce:

Den er designet til at klare udelivet. Den er IP56-certificeret, hvilket betyder at den er afvisende overfor støv og skidt og klarer vandsprøjt.

 

Sonos CEO Patrick Spence præsenterer Move. Foto: recordere.dk

 

Sonos fortæller at den også er testet med en hel række af dagligdags ting, fra myggespray, over sved og olier til sennep. Alle mulige produkter de forestiller sig sådan en højttaler kan blive udsat for, når nu den er med ude.

Derfor kommer højttaleren også kun i én farve, for larkeringen er en del af det vand- og smuds-afvisende i produktet. En larkering i f.eks. hvid ville Sonos ikke kunne stå inde for. De ville ikke kunne love at en anden farve holder til samme behandling, uden med tiden at tage farve efter det.

Den er i det hele taget designet til at være hårdfør. Den tåler fald, og Sonos fortæller –  med et glimt i øjet – at en af de gange de testede fald udenfor der knækkede en cementflise ved mødet med Move – mens højttaleren slet ikke tog skade.

 

Blot nogle af de mange væsker som Move er testet sammen med. Foto: recordere.dk

 

Højttaleren lyder ikke som andre Sonos-højttalere. Det skyldes at den er designet til udelivet, og udenfor spiller en højttaler bare anderledes end indenfor.

Sonos Move er f.eks. bygget med en 360-graders spredning af diskanten og automatisk rumkorrektion.

 

Sonos demonstrerede automatisk Trueplay ved at placere Move nede i en skuffe. Foto: recordere.dk

 

Automatisk rumkorrektion

Trueplay er blevet opgraderet til at være automatisk.

Højttaleren har indbygget en bevægelsesføler. Den registrerer selv hvis den bliver flyttet, og når den placeres et nyt sted vil den i de første 30 sekunder udføre en ny Trueplay rumkorrektion, og dermed tilpasse sig til de nye omgivelser.

Sonos demonstrerede det ved at tage en Move fra en reol, og mens den spillede videre blev højttaleren placeret nede i en skuffe på klem. I de første 30 sekunder nede i skuffen lød vokalen på nummeret naturligt nok mere mudret, men efter at Trueplay var kørt færdigt lød den straks noget bedre, og det med en vokal der igen gik klart igennem – selv der nede fra skuffen.

Den nye automatiske Trueplay bygger på en algoritme som Sonos selv har udviklet, ud fra studier i medarbejdernes hjem og udeliv. Der benyttes ingen tjeneste i skyen eller lign. Det hele ligger lokalt i højttaleren, hvor den ud fra målinger via egne mikrofoner, er i stand til at udføre en korrektion af lydbilledet i forhold til hvor den er placeret.

 

Sonos Move. Foto: recordere.dk

 

Taleassistenter

Sonos Move er en smarthøjttaler – i de lande hvor det understøttes. Der er indbygget Amazon Alexa og Google Assisstant. Desværre har Sonos endnu ikke fået deres højttalere til at snakke dansk på Google Home.

 

Video

Sådan ser Sonos Move ud

 

Sonos eller Bluetooth

Move kan enten benyttes i et Sonos musiksystem eller som en Bluetooth højttaler. Via en knap skiftes, om den er det ene eller det andet.

Tilsluttet Sonos skal den være indenfor rækkevidde af et Sonos netværk, enten via Sonos MESH eller via WiFi. Her kan den så styres via Sonos app og indgå i Sonos grupper/zoner ligesom der understøttes parring af 2 stk. Sonos Move til et stereosæt.

I Bluetooth-indstillingen fungerer den som en højttaler der kan streames til via Bluetooth. Dette kan benyttes på farten. Næste gang Bluetooth tændes vil den automatisk forbinde til sidst tilsluttede enhed, hvis den er tilgængelig, ligesom det kendes fra andre Bluetooth-produkter.

 

Bagsiden af Sonos Move. Foto: recordere.dk

 

Bagsiden

Bag på er der øverst en on/off knap, så der er mulighed for at spare på batteriet når højttaleren ikke benyttes.

Midt i en knap der kan skifte højttaleren mellem Sonos og Bluetooth.

Indhakket bagpå er samtidig en hank, til brug når højttaleren skal flyttes rundt.

 

Sonos Move. Foto: recordere.dk

 

Batteri

Sonos Move kan spille i op til 10 timer på en opladning.

Batteriet er ikke udskifteligt. Eller rettere, Sonos vil senere kunne sælge dig et nyt batteri, når det gamle efter nogle år er blevet træt, og det vil man kunne udskifte selv.

Men her fra premieren findes den mulighed ikke, så når højttaleren løber tør for strøm skal den til opladning, enten i den medfølgende oplader eller oplades via en USB-C adapter.

 

Oplader til Sonos Move. Foto: recordere.dk

 

Pris og tilgængelighed

Sonos Move kommer til at koste kr. 2.999,-

Den kommer til salg fra 24. september 2019

 

Følg IFA i Berlin på recordere.dk
Internationale Funk-Ausstellung Berlin, eller mere mundret kaldet IFA, er en af verdens ældste og førende elektronikmesser. Her besøger over en kvart million interesserede og over 6000 journalister den ugelange messe i Berlin, der oftest ligger i September.
Recordere.dk deltager på IFA i Berlin, og du kan følge vores dækning af europas største messe for AV-elektronik i vores IFA-sektion.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.