Forside * Nyheder

Apple skruer op for Siris oversættelses-evner

-

Siri overtager ikke længere hele skærmen og går Google Translate i bedene.

Det er ingen hemmelighed, at Siri halter en smule bagud i forhold til sine konkurrenter, men nu tager Apple skridt til at gøre endnu mere ved sagen.

Annonce:

Mere præcist vil Apple forsøge at blokere for Googles dominans på oversættelse via smartphones – og Siri er i centrum. Ligesom med Google Assistants oversættelse flytter Siri-oversættelsen over på selve smartphonen i stedet for at ske i skyen.

Det gør oversættelsen væsentligt hurtigere, men det betyder også, at oversættelse mellem forskellige sprog nu kommer til at foregå i en separat app, ’Translate’, som arbejder sammen med Siri.

Den nye Siri-baserede Translate-app kan håndtere disse sprog til at starte med, men Apple lover at flere er på vej.Hvis du bruger iPhone i horisontal tilstand, finder den selv ud af, hvilket sprog, der bliver talt til Siri i – og hvad der skal oversættes.

Overflytningen til mere Siri-aktivitet på selv telefonen betyder også, at diktering bliver bedre og mere nøjagtigt.

Siri får også mulighed for at gøre kommunikationen nemmere med indtalte beskeder, der kan sendes til andre.

Derudover overtager Siri ikke længere hele skærmen, men har i stedet hjemme i en lille cirkel på skærmen. Resultaterne fra en Siri-forespørgsel bliver vist som overlays i stedet for på en Siri-skærm. Det samme gælder i øvrigt på iPadOS.

 

Apple WWDC nyheder

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.