Forside Nyheder

watchOS 7 med vigtige funktioner til personlig tilpasning, sundhed og fitness

-

Apple præsenterer deling af urskive, søvnregistrering og automatisk registrering af håndvask

Apple gav i dag et smugkig på watchOS 7, der nu giver verdens mest avancerede smartwatch bedre tilpasningsværktøjer og effektive nye sundheds- og fitnessfunktioner. Personlig tilpasning når et helt nyt niveau med delbare og synlige urskivekonfigurationer, mens søvnregistrering, automatisk registrering af håndvask, ekstra træningstyper med f.eks. dans samt en ny funktion til sund hørelse giver bedre indsigt i den generelle velvære og er udviklet til at beskytte anonymiteten. Kort er praktisk placeret på håndleddet og opdateres med cykelvejvisning, og Siri tilbyder nu sprogoversættelse.
“Vi er vilde med den positive indvirkning, Apple Watch har på vores kunder, og vi glæder os over at kunne levere nye, meningsfulde værktøjer, der understøtter deres helbred, fitness og velvære,” sagde Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer. “watchOS 7 introducerer registrering af søvn, automatisk registrering af håndvask og nye træningstyper sammen med en helt ny måde at opdage og bruge urskiver på, så vores brugere kan holde sig sunde, aktive og forbundet.”

Urskiver og deling

Urskiver er centrale for uroplevelsen – de giver kunderne nyttige oplysninger med et enkelt blik og mulighed for at tilpasse deres Apple Watch. Med watchOS 7 får man nye måder at opdage og dele særlige kombinationer på, så urskiven kan konfigureres fuldstændigt, så den passer til en aktivitet eller livsstil, lige fra den nybagte forælder til surferentusiasten, tennisspilleren eller fotografen. Et uendeligt antal urskiver, der kan brugerdefineres og tilpasses personligt, inklusive komplikationer, kan deles via Beskeder eller Mail og findes via App Store eller via links på websites og sociale medier.
watchOS 7 tilbyder opdateringer til urskiver, som giver mere personlig tilpasning og bedre adgang til foretrukne apps. Den smukt detaljerede og ultrapræcise Kronograf Pro indeholder et tachometer til at beregne hastighed ud fra den tid, det tager at tilbagelægge en fast afstand, Foto-urskiven tilbyder farvefiltre, og med den dristige XL-urskive kan man nu tilføje en omfattende komplikation.
Nu kan udviklerne tilbyde mere end én komplikation pr. app på en enkelt urskive. For eksempel kan Glow Baby på én urskive vise flere komplikationer, der kan hjælpe nybagte forældre med at holde styr på flaskeamning, amning, pumpestatistik og sovetider, mens Dawn Patrol kan vise surfere tidevand, vindhastighed og vandtemperatur på deres foretrukne surfsted.

Søvn

Med watchOS 7 introducerer Apple Watch søvnregistrering med en helhedsorienteret tilgang til søvn og nyttige værktøjer, der kan hjælpe brugerne med at få den ønskede mængde søvn, komme i seng til tiden og få en rutine op til sengetid for at opfylde deres søvnmål. Ved at registrere mikrobevægelser fra urets accelerometer, som påviser vejrtrækning under søvn, registrerer Apple Watch på intelligent vis, hvornår brugeren sover, og hvor meget søvn vedkommende får hver nat. Om morgenen kan brugeren se en visualisering af sin nattesøvn, herunder vågen- og søvnperioder. Brugeren får også et diagram, hvor man kan se det ugentlige søvnmønster.
Ifølge American Academy of Sleep Medicine hjælper en rutine for sengetid kroppen med at forberede sig på at sove. Til det formål giver Wind Down brugere af Apple Watch og iPhone mulighed for at oprette en specialrutine før sengetid, f.eks. opsætte en bestemt scene i Hjem-appen, lytte til et beroligende lydbillede eller bruge en foretrukken meditationsapp. På vågeblus aktiverer Apple Watch Forstyr ikke og gør automatisk skærmen mørkere om natten.
Apple Watch hjælper brugerne med at vågne med en lydsvag haptisk alarm eller blide lyde, mens opvågningsskærmen viser det aktuelle batteriniveau. Alt efter ens opladningsmønster vil Apple Watch minde en om at oplade batteriet, hvis batteriniveauet er for lavt en time før sengetid. Søvndata krypteres på enheden eller i iCloud med iCloud-synkronisering, og brugeren har altid kontrol over dataene.

Automatisk registrering af håndvask

Grundig håndvask i mindst 20 sekunder kan medvirke til at forebygge sygdomsspredning. Som en nyskabelse inden for bærbar teknologi bruger Apple Watch bevægelsessensorerne, mikrofonen og maskinlæring på enheden til automatisk at registrere håndvaskebevægelser og -lyde. Derefter startes en nedtællingstimer på 20 sekunder, og hvis man afslutter håndvasken for tidligt, bliver man bedt om at fortsætte. Apple Watch kan også nemt minde brugeren om at vaske hænder, når vedkommende vender hjem.
Appen Sundhed på iPhone viser, hvor ofte og hvor længe brugeren vasker hænder, samt oplysninger om, hvor vigtigt det er at vaske hænder, da det vedrører den almene sundhed. Lyde, der bruges til at registrere håndvask, optages eller gemmes ikke automatisk af appen Sundhed eller Apple Watch.

Træningstyper og Fitness-app

Appen Træning er en af de mest populære apps på Apple Watch, og med watchOS 7 får du fire spændende nye træningstyper, der understøttes af effektive og specialudviklede puls- og motionsalgoritmer: Coretræning, Dans, Funktionel styrketræning og Cooldown.
Til at registrere korrekt kalorieforbrænding ved Dans bruger Apple Watch avanceret sensorfusion, der kombinerer data fra pulsmåleren og input fra accelerometeret og gyroskopet, som tager højde for de særlige udfordringer ved at måle forskellige krop-til-arm-bevægelser, der er typiske for dans. Denne træningstype blev valideret og testet med fire af de mest populære dansestilarter til træning: Bollywood, kardiodans, hiphop og latin.
Den redesignede app Aktivitet på iPhone, der nu hedder Fitness, giver et effektivt overblik over data, herunder daglig aktivitet, træning, præmier og aktivitetstendenser på én fane og aktivitetsdeling og aktivitetskonkurrencer på en anden.

Hørelse

Efter introduktionen af Støj-appen i watchOS 6, der måler omgivelsernes lydniveauer og eksponeringens varighed, giver watchOS 7 yderligere understøttelse af sund hørelse med lydmeddelelser til hovedtelefoner. Kunderne kan nu forstå, hvor højt de lytter til medier i deres hovedtelefoner, ved hjælp af deres iPhone, iPod touch eller Apple Watch, og hvornår de niveauer kan påvirke hørelsen over tid.
Når den samlede lytning med hovedtelefoner har nået 100 % af den sikre ugentlige lyttemængde, giver Apple Watch brugeren besked. Den mængde er baseret på Verdenssundhedsorganisationens anbefalinger for, at f.eks. en person kan udsættes for 80 decibel i ca. 40 timer om ugen, uden at det påvirker høreevnen.1 Brugerne kan også se, hvor længe de har været udsat for høje decibelniveauer hver uge i appen Sundhed på iPhone og kan styre det maksimale lydstyrkeniveau for hovedtelefonerne. Appen Sundhed eller Apple Watch optager eller gemmer ikke nogen lyde fra hovedtelefonernes lydmeddelelsesfunktion.
Yderligere watchOS 7-opdateringer
  • Få optimal glæde af cykelturen med cykelvejvisning direkte på håndleddet. Vejvisning er stort og let at læse, og Kort kan vise, hvornår man skal stige af cyklen og gå eller tage trappen for at spare tid. Brugeren kan vælge en rute, der undgår stejle bakker, når hurtigst frem til destinationen eller tager den mest direkte vej.
  • Kunderne kan nu bruge Siri til nemt og bekvemt at oversætte mange sprog direkte på håndleddet. Diktering håndteres på enheden med Apples effektive Neural Engine, som giver hurtigere og mere pålidelig behandling, når man dikterer beskeder og andet, og Apple Watch understøtter nu Meddel beskeder med Siri. Appen Genveje er nu også tilgængelig på Apple Watch og kan åbnes som en komplikation.
  • Udviklere kan skabe grafiske komplikationer med SwiftUI, og nye udviklingsværktøjer som f.eks. Xcode Previews gør det endnu nemmere at bygge dem.
  • Blandt de nye komplikationer til de integrerede funktioner er Kamera-remote, Søvn og Genveje.

 

Annonce:

Apple WWDC nyheder

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.