Forside Nyheder

LGs nyeste wearable er en maske med indbygget luftrenser

-

Hvis vi alle sammen skal til at bære masker i bybilledet, i bussen, toget, supermarkeder og så videre, kan det lige så godt ske med manér.

Til trods for myndighedernes anbefalinger er det stadig ikke blevet helt moderne at tage mundbind på i myldretiden i danske byer. Men andre steder i verden er det ligefrem lovpligtigt her i Coronaåret 2020. Og skulle der komme en anden Corona-bølge, sådan som nogle eksperter forventer, kan mundbind hurtigt blive til mere end en anbefaling på danske gader og stræder.

I det tilfælde er det godt at vide, at de store elektronikgiganter er på sagen. Det gælder i hvert fald LG, der netop har afløret en maske, der kan lidt mere end et standard-operationsmundbind af papir, eller en N95-maske med luftfilter.

Annonce:

PuriCare er navnet på masken, der også ser ud som om, det kan lidt mere. Det er godt, den kommer i hvid, for havde den været sort, ville brugeren formentlig ligne noget fra en science fiction-film (og det gør brugeren faktisk måske også med den hvide maske).

Hvis du synes, sådan et look er noget for dig, vil det glæde dig at høre, at PuriCare har to blæsere ombord, der kan køre i tre forskellige hastigheder. Hastigheden bliver sat efter dit åndedræt, som måles af en sensor, der sidder inde i masken.

Kan bæres hele dagen

Omkring blæserne sidder der luftfiltre, der sørger for at luften, du inhalerer via blæserne, er renset. Det er angiveligt den samme type filtre, der sidder i andre luftrensere fra LG, som man kan købe til hjemmet. Dermed får du adgang til en teknologi, som LG har udviklet på længe.

Apropos renlighed, så følger der en ladeæske med til masken, der fyldes med ultraviolet lys, når du lægger PuriCare ned i den og lukker låget. På den måde bliver hele systemet renset for de værste baciller, og hvis man skal tro videnskaben, gælder det også for COVID-19. Når luftfiltrene skal skiftes, får din smartphone en notifikation, og det samme gælder naturligvis, når batteriet skal lades op.

LG siger ikke noget om, hvorvidt selve masken beskytter mod Coronavirus, men det skulle man da næsten tro, hvis den kan holde andre ultrafine partikler, der forurener luften i verdens storbyer, ude. Spørgsmålet er dog, hvad masken gør ved luften du udånder og hvorvidt du altså beskytter andre mod Corona, hvis du skulle være så uheldig at være symptomfri smittebærer.

Den slags detaljer – hvilket også omfatter pris og tilgængelighed – har LG ikke afsløret endnu. Men det forventes, at de vil sige mere i forbindelse med den delvist virtuelle IFA-messe i september, hvor sydkoreanerne holder en eller anden form for pressemøde, formentlig online.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.