Forside * Featured

Efter ’Wonder Woman’-succes: DC vil gøre Marvel kunsten efter

-

WarnerMedia har tænkt sig at skrue aggressivt op for produktionskadencen i 2022, når det gælder superheltefilm.

Der var næppe nogen i 2019, der udtalte sætningen ”Der er for få superhelte-film!”. Men så kom 2020 og Coronakrisen, og pludselig lod det til at produktionsstop i Hollywood, lukning af biograferne og mere tid foran skærmen derhjemme fik superhelte-trætheden til at forsvinde.

Måske er det bare fordi, vi har behov for at fantasere om noget større i en tid, der synes mørk og dyster – og ikke bare på grund af årstiden – at vi er klar til flere superheltefilm. Men der var rigtig mange, der så ’Wonder Woman 1984’ i USA, da den havde premiere på HBO Max 1. juledag.

Annonce:

Vi har allerede rapporteret om, hvordan det gav Warner Bros. blod på tanden til at fremskynde produktionen af nummer tre, som Patty Jenkins igen skal stå bag, og Gal Gadot igen skal spille hovedrollen i.

Men nu viser det sig, at der hører mere til den historie, end vi først troede. Walter Hamada er chef for DC Films, der er det filmstudie under Warner Bros., der står for superheltefilmene med Wonder Woman, Superman, Batman, Aquaman, The Flash og dem alle fem under navnet Justice League (dertil kommer Suicide Squad-filmene, samt standalone-film som ’Joker’ og ’Shazam!’).

5-6 nye DC-superheltefilm årligt

Hamada blev for nylig interviewet af New York Times og her kunne man læse om, hvordan DC Films og Warner Bros. har planer om at prøve at lave en Marvel. Filmene fra Marvel Cinematic Universe har stort set alle været store succeser, og en af dem er endda p.t. den mest indbringende film nogensinde, når man ikke tager inflationen med i betragtning.

Det kan man ikke ligefrem sige om DC-filmene, hvoraf størstedelen har været flops både ved billetlugen og blandt anmelderne. Dertil har der været en del ballade omkring produktionen af dem. Wonder Woman-filmene er dog undtagelser, og det er derfor ikke mærkeligt, at netop ’Wonder Woman 1984’ giver anledning til acceleration af aktiviteterne.

Lidt i stil med MCU vil DC fra 2022 og fremefter sende op til fire film i biograferne hvert år ifølge Walter Hamada. Det er endnu et tegn på, at Warner Bros. ikke har tænkt sig at fortsætte sin simultanpremiere-strategi efter 2021. Men det betyder ikke, at HBO Max kommer til at sulte, når det gælder superhelte-indhold.

Der kommer nemlig 1-2 yderligere film fra DC-universet ud på streamingtjenesten hvert år, sådan at der i alt kommer 5-6 DC-superheltefilm om året, hvilket faktisk er mere, end hvad Marvel har præsteret indtil nu.

To DC-universer

DC Films har dog ikke tænke sig at gøre det nemt at følge med i for fans. Vi har allerede rapporteret om, at der er en Batman-serie på vej til HBO Max, der kører sideløbende med de næstkommende Batman-film, der har Robert Pattinson i rollen som nattens ridder.

Nu har Hamada imidlertid forklaret, at det er fordi, der kommer til at være TO cinematiske DC-universer. Det ene hedder DC Extended Universe, eller DCEU, og det andet hedder DC Films Multiverse. Det er i sidstnævnte, vi finder de næstkommende Batman-film og andre DC-film, der ikke helt passer ind med resten, såsom den fremragende ’Joker’ med Joaquin Phoenix.

De DC-superheltefilm, der hidtil har været udgivet – såsom f.eks. ’Wonder Woman 1984’, kommer til at høre hjemme i DCEU. Sådan har DC og Warner Bros. angiveligt tænkt sig at gøre det muligt for flere forskellige skuespillere at spille Batman samtidigt. For eksempel gik der i sommer rygter om at Michael Keaton skulle være på vej tilbage i rollen som Batman, i den kommende ’The Flash’-film. Keaton spillede som bekendt Batman i Tim Burtons to Batman-film fra 1989 og 1992.

Walter Hamada fortæller, at DC Films nu tænker en HBO Max-spinoff ind i alle overvejelser om nye DC-film, og at han ikke er bange for at forvirre fans: ”Publikum er sofistikerede nok til at forstå det. De skal nok følge med, hvis bare, vi laver gode film”, siger han til New York times.

Hvad siger du? Er du klar til flere storslåede superhelte-film fra DC-universet? Giv lyd i kommentarsporet.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.