Forside * Nyheder

Samsung fyrer fire friske foldbare af i 2021

-
Samsung Galaxy Z Fold2

Et blogindlæg fra topchefen peger i retning af mere ”tilgængelige” smartphones med foldbare skærme.

Der er meget at holde af ved telefoner med foldbare skærme i forhold til såvel den innovative faktor og deres unikke design. Men deres største problem hidtil har været, hvad man får for de ofte ustyrligt høje priser, man skal betale for dem.

Samsung, der unægteligt har førertrøjen på, når det gælder markedsføringen af foldbare smartphones, har f.eks. ikke været bange for at tage et femcifret beløb for mellemklasse-hardware i deres foldbare telefoner, fordi foldelige skærme stadig er dyre.

Annonce:

Men det er en situation, der muligvis allerede bliver meget bedre til næste år. Det koreanske techindustri-medie ET News har således hørt fra kilder med kendskab til sagen, at Samsung vil sende fire foldelige smartphones på markedet i anden halvdel af 2021.

To af hver

Det skulle efter sigende være to smartphones, der følger Galaxy Z Fold2-formatet og således åbner på den brede led, og to, der følger Z Flip-formatet – og altså åbnes vertikalt i portrættilstanden. Ifølge ET News har de to smartphone-typer de tentative navne Z Fold3 og Z Flip2, og kommer altså hver i to udgaver.

De vil alle have 5G ombord, men der kommer til at være forskel på ydelse og design. Kilderne fortæller ikke noget om, hvorfor Samsung har valgt at lave både kraftige og knapt så kraftige versioner, eller hvorfor de lige skal lande i årets anden halvdel.

Men det har Dr. T.M. Roh, hvis officielle titel er President & Head of Mobile Communications Business hos Samsung Electronics, til gengæld løftet lidt af sløret for. I hvert fald antydningsvis. Det skete i et blogindlæg, der fungerer som en teaser for den keynote, som Samsung skal åbne den virtuelle udgave af CES med til januar – og den Unpacked-event, der forventes at følge få dage senere.

Bøjelige, men billigere

I blogindlægget skriver Roh blandt andet, at Samsung i 2021 vil ”udvide foldbar-porteføljen, så denne banebrydende produktkategori kan blive tilgængelig for alle”. Det kan jo næsten kun forstås som at Samsung forventer at sende foldbare smartphones på gaden, hvor der er mere sammenhæng mellem den indre hardware og prisen – og som flere mennesker dermed har råd til.

Dr. T.M. Roh, topchefen hos mobildivisionen i Samsung Electronics.

Med hensyn til lanceringstidspunktet i årets anden halvdel, så skriver Dr. T.M. Roh, at Samsung har holdt nøje øje med ”folks oplevelser med Note-serien” og at Samsung glæder sig til at ”tilføje de mest afholdte features til andre devices” i porteføljen. Det virker måske umiddelbart som om, det ikke har ret meget at gøre med de foldbares lanceringstidspunkt. Men det har det.

For temmelig vedholdende rygter siger, at Samsung vil aflive Note-serien i 2021, og i stedet gøre den kommende Galaxy S21 kompatibel med ”afholdte features” som S Pen. Med Note-seriens bortgang har Samsung ikke noget at præsentere som modstykke til iPhone i årets anden halvdel, men sydkoreanerne har naturligvis ikke tænkt sig at lade Apple løbe med al efterårs-opmærksomheden.

Så det mest oplagte er naturligvis at lade de foldbare smartphones blive annonceret om efteråret.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.