Forside * Featured

OePhi Cables – Ny dansk audio kabel virksomhed 

-

Professor Juhl fik en ide om audiokabler

Det farlige ord man skal passe på at sige ved et selskab med denne mand er “kabler”. 😄

Bag Oephi Performance Cables står professor Joakim Juhl, der både er grundlægger og hoveddesigner – en ægte musikentusiast og audiofeinschmecker med en design- og innovation teknologi grad fra DTU.

Rec.dk udsendte besøger firmaet hvor Joakim begejstret fortæller om hans tilgang til kabel design: ”Nøglen er at kombinere subjektiv vurdering med det omhyggelige og nysgerrige videnskabelige sind. Teoretisering er centralt for at forestille sig nye muligheder, mens empirisk test er afgørende for at bedømme fordelene ved nye ideer og teknikker – og dermed give en løkke af reflekterende og iterativ teori”

Annonce:

Har været år undervejs

 
I løbet af sin tid på Harvard University i Cambridge gjorde professor Juhl de grundlæggende opdagelser, som signaloverføring teknologien er baseret på. Derefter brugte han flere år på at finjustere og raffinere teknologien og arbejdede for at få mest mulig lydkvalitet ud af det nye kabel koncept. Da han vendte tilbage til sit hjemland Danmark, besluttede han at kommercialisere teknologien – til både professionelt og privat brug – og Oephi Performance Cables blev grundlagt.

Oephi RCA kabel

 
Håndlavet internt design og fremstilling

Hvert kabel håndlaves fra bunden, hvilket er ekstremt sjældent, selv inden for high-end lydkabler på grund af de høje omkostninger ved at fremstille alt manuelt.

Valget af 100% egenproduktion giver OePhi frihed til at designe kabler udelukkende efter de krævende principper, som professor Juhl har fundet for at styre lyd egenskaberne ved signaloverførsel. Noget han mener er helt umuligt med konventionelle kabel ekstrudering processer, uanset hvilke materialer og geometrier der vælges.

Uovertruffen præcision i signaloverførsel


Da recordere.dk`s udsendte spørger Joakim Juhl hvorfor man ikke kan måle forskel på de fleste gode kabler, fortæller han:   ”I lang tid har lydkabler undgået korrekt videnskabelig kontrol – de fleste opfører sig godt i frekvensrespons og typiske forvrængning målinger – men de lyder ganske anderledes, og ingen kunne forklare hvorfor. Vores opdagelse er, at det er afvigelse i tidsdomænet, som kabler påfører lydsignaler, der forklarer, hvorfor kabler lyder så anderledes. Vores nye forståelse gør det muligt for os at designe kabler fra et helt nyt sæt kriterier, og det er det, der adskiller vores teknologi fra konkurrenternes.”


Man kan lære mere om det nye danske kabelfirma ved at besøge www.oephi.com

Denne artikel er en del af serien: High-end HIFI

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.