Forside Nyheder

Nye mellemklassemodeller fra Samsung med masser af power

-

Kraftige batterier, kameraer og 5G-kompatibilitet dominerer den nye A-seriekollektion, som Samsung annoncerede i dag.

A stod for ’Awesome’ ved Samsungs Unpacked-event, der fandt sted tidligere på dagen i dag. Der havde ellers været masser af spekulationer om, hvad Samsung ville annoncere, der gik på alt fra nye CPU’er til smartbriller. Men det var i stedet en lancering af årets mellemklasse-smartphones fra den sydkoreanske gigant.

Det er dog heller ikke sådan at kimse ad. I en tid, hvor topmodeller indenfor smartphones hurtigt kommer op i 8-10.000 kroner, er det altid værd at se, hvad man kan få for lidt færre penge. Og i de senere år har Samsung faktisk kørt sin A-serie i stilling som mere end blot skrabede smartphones til de knapt så innovationshungrende.

Annonce:

Den nye A-serie er først og fremmest trådt ind i fremtiden med en 5G-model. Der er tre nye modeller i 2021-kollektioner, A72, A52 og…A52 5G, der som navnet antyder, er klar til den nye generation af hurtigere mobildata.

Derudover er den største opgradering sket på skærmene, de henholdsvis 6,5” og 6,7” (på A72) store Super AMOLED-skærme nu har en lysstyrke på 800 nits. Det er måske ikke alverden i forhold til de 1200-1500 nits, man ofte finder på flagskibsmodeller, men det er pænt i forhold til prisklassen og hvad A-serien tidligere har kunnet præstere.

Gode priser

Hvad der dog er lidt mere interessant, er at skærmene på A-serien nu kan sættes op til en refresh rate på 120Hz og dermed får den lækre, bløde navigation, som vi kender fra flere mærkers topmodeller.

En af A-seriens styrker er dog imidlertid også dens batterilevetid. Når man tager i betragtning, at skærmene bruger mindre strøm end en flagskibstelefon, og at f.eks. A52 5G benytter sig af det lettere skrabede, men strømbesparende Snapdragon 750G-chipset, så er batterierne ret pænt dimensionerede.

A52/A52 5G har et batteri på 4.500 mAh og A72 har et batteri på 5.000 mAh. Det er størrelser, man normalt finder i smartphones med meget mere krævende hardware, og ifølge Samsung betyder det, at du kan gå to døgn ved almindeligt forbrug af din A-serie-model, uden at den skal lades op.

Endelig er der kameraerne bagpå, hvor Samsung som på tidligere A-serier ikke er bange for at skrue lidt op for nørderiet, selv om der er tale om en mellemklasse-smartphone. A52 og A52 5G har et hovedkamera med 64 megapixels sensor og vidvinkellinse. Det flankeres af et 12 megapixels ultravidvinkel-kamera og et makro-kamera på 5 megapixels. På A72 er det sidstnævnte kamera erstattet af et 8MP telefoto-kamera med 3x optisk zoom.

Der, hvor man virkelig kan se, hvad Samsung mente, da de inviterede til et ”moment of Awesome”, når det gælder de nye telefoner, er på farveudvalget, der hedder Awesome Violet, Awesome Blue, Awesome Black og Awesome White. Telefonerne starter helt nede 2.599 kr. for A52, og vil man have 5G-udgaven, skal man lægge 3.199 kr. A72 koster 3.399 kr.

Annonce:
Forrige artikelOePhi Cables – Ny dansk audio kabel virksomhed 
Næste artikelIKEA Styrbar fjernbetjenings-knap er kommet til salg
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.