Forside Streaming Video

Mini-test: Strong LEAP-S1 4K Android TV-boks med Dolby Atmos.

-

Det er ikke så tit at vi tester Android TV bokse, og derfor er det sjovt at prøve en TV boks til 599,-, der tilbyder danske streamingtjenester og 4K. Men den lave pris gør dog også at den savner nogle af de funktioner man forventer af en 4K boks i 2021.

Danske Strong er klar med en prisbillig 4K Android TV boks, der tilbyder 4K og Dolby lyd til under 600 Kroner. Vi har testet Strong LEAP-S1, der giver dig adgang til alle de kendte streamingtjenester i op til 4K, og her er hvad vi synes.

 

Annonce:

Udpakning og installation

Strong LEAP-S1 kommer i en lille æske, der udover den lille TV-boks indeholder en strømforsyning, en fjernbetjening med batterier og et HDMI kabel. Desuden er der en manual med, for dem der har de behov.

 

Boksen er ikke særlig stor, og kan let gemmes bag TV’et. Den måler kun 110 x 110 x 22 mm, og vejer kun 170 gram. På siderne finder man en MicroSD indgang, en USB 3.0 og en USB 2.0 port, og på bagside finder man HDMI 2.1 med HDCP 2.3 og en Ethernet port samt SPDIF optisk audiostik. Der er også en infrarød sensor.

Porte på bagsiden af Strong Leap-S1

Installationen er let, hvis du i forvejen har en Google konto, så er det blot at aktivere din Google konto, og Android TV er klart. Efter tilknytningen af konto, skal du blot vælge hvad streamingtjenester og apps du vil have installeret.

 

Bred understøttelse af danske – og udenlandske streamingtjenester

Med Android TV 10 får du adgang til en langt række af streamingtjenester, og selvfølgelig er der både Netflix, Amazon Prime Video, Disney+, YouTube, TV2 Play, DRTV, ViaPlay HBO osv. Der er både gode og mere tvivlsomme streamingtjenester i Google Play butikken, men dem som vi danskere brugere mest er alle til stede. Det er ikke denne anmeldelses opgave at anmelde alle tjenesterne, men vi testede Netflix, DRTV, Amazon Prime TV2 Play og Disney+ og alle de virkede tæt på samme måde som med Apple TV. Og på Netflix fik vi endog Dolby Atmos lyd via Dolby Digital Plus.

Har du din egen medieserver, understøtter Android TV 10 også både KODI og PLEX.

 

Kablet ethernet eller Trådløs med WiFi 5

Strong LEAP-S1 kommer med mulighed for både 100 Mbit Ethernet og WiFi 5 (IEEE 802.11b / g / n, 2,4 GHz, IEEE 802.11a / n / ac, 5 GHz), og så kan du selvfølgelig bruge boksen til Chromecast fra alle enheder og apps der understøtter det.

Boksen kommer også med Bluetooth 4.2, så du kan tilslutte f.eks. mus og tastatur til boksen, og bruge det til at spille eller skrive når du søger, hvis du ikke bruger den indbyggede Google Assistant i fjernbetjeningen.

 

Fin fjernbetjening

Fjernbetjeningen du får med til Strong LEAP-S1 har genvejsknapper til Netflix og Amazon Prime Video, og så kommer den med indbygget mikrofon, så du kan trykke på en knap der aktivere Google Assistant, og så kan du enten bede den starte YouTube, finde film, eller betjene andre dele af dit Google Home, hvis det er det du har lyst til.

Fjernbetjeningen er lavet i hård plast, og indeholder præcis de knapper som man har brug for, og kan man ikke lide den, så understøtter boksen HDMI CEC, så du kan bruge dit TV’s fjernbetjening også.

Fjernbetjeningen bruger Bluetooth, så den kan bruges i stor afstand fra boksen.

 

 

Godkendt ydelse – Men ikke til spil

Strong LEAP-S1 er en ARM baseret boks, der kommer med et Quad Core Cortex-A53 1,8 GHz chipset, der godt nok ikke er fra øverste hylde, men den leverer fin ydelse til at trække Android TV 10 som boksen kommer med. Den kommer med 2GB DDR4 RAM og 8 GB eMMC lagerplads, og er de 8GB ikke nok til de apps du skal installere, er der som tidligere skrevet en MicroSD indgang, hvor du kan udvide pladsen hvis du vil opbevare mere.

Vi testede Strong LEAP-S1 med GFXBench, og der opnåede den en lav score en del under Nvidia Shield, men husk på, at denne boks er ikke en spillemaskine, men en boks du skal bruge til at streame video på. Og der performer den overordnet fint nok.

Nuvel – Det er ikke verdens hurtigste brugerflade, men den er hurtig nok til de fleste, men det kan godt mærkes at den kun har 2GB RAM til at afvikle programmer i, og derfor opleves det tit, at den skal genindlæse de forskellige streamingapps når de skal bruges.

Når jeg alligevel vælger at skrive at ydelsen er godkendt, er det fordi jeg udelukkende ser Strong LEAP-S1 som en streamingboks til almindelige behov. Hvis du leder efter et alt-i-et mediecenter, som skal kunne spille alt, så er den nok ikke den rigtige, men leder du efter en prisbillig streamingboks til at bruge til Netflix, Youtube osv., så er den alt rigeligt, og du får endog meget kvalitet for 600 DKK.

 

Fin 4K/UHD understøttelse via HDMI 2.1

Jeg har et LG GX65 og 4K/60 blev fint understøttet af det indbyggede chipset og HDMI 2.1 porten. Men jeg kunne ikke selv få boksen / Android TV til automatisk at skifte opløsning og frame rate ud fra indhold

Da vi fortalte vi skulle teste Strong LEAP-S1 på Facebook var der flere der spurgte om den understøttede mulighed for selv at skifte opløsning, og ifølge indstillingerne så burde den gøre det, men det er ikke lykkedes mig at få det til at virke. Jeg satte boksen til både 1080p og 2160p, og sagde den selv måtte skifte ud fra indhold, men den gjorde det aldrig, og blev i den opløsning uanset om jeg startede en 4K eller 1080p video. Til gengæld skalerer den fint indholdet til den opløsning du har valgt uanset om det er 720p, 1080p eller 4K indhold du streamer.

Videoopløsning på op til 4K UHD (3840 x 2160 pixel), og den understøtter 2160p, 1080p, 720p, 4Kp60 10-bit H.265, 4Kp60 VP9 Profile 2, 4Kp30 H.264 og på HDR siden understøtter den Dolby Vision VS10, HDR10 & HLG HDR .

Jeg testede nogle enkelte REMUX af en 4K Blu-ray, og når jeg streamede en 4K/DTS HD strøm, kæmpede boksen for at følge med, men jeg tror det udelukkende var fordi den kæmpede med at konvertere lyden til min Sonos Arc soundbar, for da jeg skiftede til Dolby 5.1 lyd kørte videoen perfekt med den meget høje billede bitrate. Den samme video på Plex på Apple TV kan slet ikke afvikles. Så der har Strong og Android TV en klar fordel.

Videodelen er godkendt ud fra pris.

 

Dolby lyd med Dolby Atmos på enkelte streaming-tjenester

Når man kigger på produktspecifikationerne for Strong LEAP-S1, står der understøttelse for AAC, HE-AAC, Dolby Digital Plus, Dolby Atmos og MS12, og som tidligere skrevet fik vi fin Dolby Atmos via Dolby Digital Plus på Netflix. Desværre var der ikke bid på Disney+, men det tror vi mere skyldes Disney+ app’en som vi kan se at andre Android TV produkter har problemer med.

Til gengæld virkede Dolby Atmos også med test-videoer på Plex som vi testede med. Det skal siges at jeg p.t. har en Sonos ARC, og den jo selv sætter nogle begrænsninger for hvad lyd man har understøttet, og har du en ordentlig receiver tillader den i advanced settings at slå Dolby 7.1 channel passthrough til, og så får du også DTS og mulighed for AAC lyd.

Vi oplevede hverken lipsync eller hakken i lyden under testen, og må sige at den leverede en ganske udemærket ydelse på lydsiden.

 

Konklusion

Strong LEAP-S1 er en lille genial streamingboks for de fleste – Hvis dit vigtigste behov er de velkendte streamingtjenester og du måske selv bruger PLEX Medieserver, så får du en god og alsidig afspilning af medier i op til 4K opløsning.

Hvis du vil købe den for også at spille enkelte Android spil på den, kan jeg dog ikke anbefale den, for til det er dens chipset for svagt, men vores test med både danske og udenlandske streamingtjenester viser at boksen yder rigeligt til at vise flot billedkvalitet med op til Dolby Atmos lyd på de tjenester som danskerne bruger.

Den korte konklusion er at for 599,- får du en rigtig god Android TV streamingboks, der har de funktioner du kender og elsker fra Android, og oven i det får du en velfungerende Chromecast.

En ting jeg dog håber er, at Strong vil overveje også at sætte storebror med 16GB lagerplads til salg til de brugere, der måske vil have flere apps installeret, og helst ikke vil bruge MicroSD som lagerplads.

 

Pris og levering

Strong LEAP-S1 koster 599,-, og kommer til salg hos bl.a. Power, Expert og EL-Salg. 

 

Specifikationer

VIDEODEKODER
Skærmformat 16: 9, Auto / Fuld skærm
video opløsning 2160p, 1080p, 720p, 4Kp60 10- bit H.265, 4Kp60 VP9 Profile 2, 4Kp30 H.264
LYDDEKODER
Afkodning af lyd Dolby® Digital / Dolby® Digital Plus *, MPEG-1 layer 1 / 2
Lydtilstand Mono, L / R, Stereo
SYSTEM OG HUKOMMELSE
Android-version 10
Chipsæt Amlogic S905X2
CPU Amlogic S905X2 Quad Core ARM Cortex-A53, 1,8 GHz
GPU Quad Core ARM Mali-G31 @ 1800 MHz
SDRAM DDR4: 2 GB
Flash eMMC: 8 GB
KOBLINGER
Micro SD available
AV available
IR available
DC IN (12 V, 1 A) available
HDMI available
S/PDIF (coax.) available
USB 1x USB 2.0 + 1x USB 3.0
Ethernet available
GENERELLE DATA
Bluetooth 4.2
Strømforsyning AC 100 – 240 V AC ~ 50/60 Hz
Indgangsspænding DC 12 V, 1 A.
Strømforbrug 7 W
Operating temperature 0 ~ +40 ° C
Storage temperature -10 ~ +70 ° C
Mål (W x D x H) i mm 110 x 110 x 22
Net-Vægt (kg) 170 g
WLAN IEEE 802.11b / g / n, 2,4 GHz
IEEE 802.11a / n / ac, 5 GHz

Strong LEAP-S1

7.9
Design 8.0
Ydelse 7.0
Video 8.5
Lyd 8.0
Pris 8.0

Plus

  • Meget Android TV for pengene
  • Let at installere og bruge

Minus

  • Manglende Dolby Atmos på visse tjenester
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.