Forside Nyheder

Amazon: De fleste Echo-enheder kommer til at understøtte Matter

-

Når Matter-standarden lanceres senere på året, vil Alexa kunne styre en lang række hidtil utilgængelige enheder fra andre firmaer.

Mere og mere peger på, at det bliver nemmere at få IoT-enheder til at tale med hinanden i fremtiden. Den fælles standard Matter bliver nemlig i stigende grad en del af økosystemerne i de smarte hjem. Nu har Amazon også lovet at gøre sit for at det lykkes.

Amazon har længe været en del af samarbejdet om udviklingen af standarden. Men set i forhold til at firmaet var en af de første – og nu er en af største – udbydere af intelligente højttalere har der være relativt stille omkring hvordan, Amazon ville gribe det an.

Annonce:

Der har med andre ord været tvivl om, hvorvidt Amazons nuværende, store sortiment af Echo-højttalere og -smartskærme, samt deres Fire TV-dongles og -bokse til tv-skærmen ville blive Matter-kompatibelt…eller om Amazon ville vente og kun indføre kompatibiliteten i fremtidige produkter.

Nu er Amazon dog imidlertid kommet med en klar udmelding desangående. Det er sket i forbindelse med en online konference for udviklere, der arbejder med den virtuelle assistent i Echo-enhederne, Alexa.

Kun tre gamle enheder er udeladt

Meldingen er, at næsten alle Echo-enheder, inklusive enkelte, som Amazon p.t. ikke har i sortimentet, vil få en software-opgradering, der gør dem Matter-kompatible. De eneste enheder, der ikke bliver opgraderet, er første-generations Echo- og Echo Dot-højttalere samt Echo Tap-enheder. Det sidste har Amazon bekræftet overfor The Verge.

Dermed har Amazon sluttet sig til bl.a. Google og Signify (der står bag Philips Hue), som allerede har annonceret kompatibilitet for adskillige af deres produkter. Matter-standarden blev annonceret tilbage i maj, hvor næsten alle de største spillere i IoT-markedet bakkede op om idéen.

Men som nævnt har der været en del mere tvivl om, hvordan den tværgående understøttelse rent faktisk ville blive implementeret i firmaernes produktsortimenter. Med Amazons udmelding er der kommet langt mere klarhed i en stor del af økosystemet.

Matter er sat til at blive lanceret i slutningen af året, og vil skabe meget større sammenhængskraft i IoT og smarte hjem. Matter vil gøre det nemmere at f.eks. give mundtlige ordrer til en smarthøjttaler fra ét mærke om at aktivere en funktion på en streamingboks eller et belysningssystem af et andet mærke.

Som det er nu er der allerede en hel del tværgående muligheder for at styre smart-enheder fra forskellige andre enheder, men det afhænger helt af partnerskaber mellem firmaerne. Med Matter bliver kompatibiliteten kraftigt udvidet og sammenkoblingerne kan i højere grad ske på brugerens præmisser.

Annonce:
Forrige artikelSamsung inviterer til Galaxy Unpacked den 11. august
Næste artikelDen populære kommunikations-app Slack solgt til Salesforce
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.