Forside * Nyheder

Nu har Razers billige Low-Latency-øretelefoner også ANC

-

De nye Hammerhead-øretelefoner sikrer både bedre synkronisering med video og spil samt filtrering af konstante støjkilder.

Hvorfor skulle man dog købe øretelefoner fra et firma, der normalt laver udstyr til gamere, når man kan købe dem fra firmaer som Sony og Sennheiser? De sidstnævnte firmaer har trods alt tilbragt det meste af deres eksistens i en konstant indsamling af erfaringer, der kan føre til god lydkvalitet?

Annonce:

Svaret er, at gamere har andre prioriteter, der tydeligt viser sig i øretelefonerne fra et firma som Razer. Og måske kan disse prioriteter også være brugbare for andre. Det gælder for eksempel Razer-øretelefonernes lave latency.

Der er nemlig normalt en lille, men hørbar forsinkelse på Bluetooth-lyd i høj kvalitet. Det tænker de fleste ikke ret meget over, eftersom det kun udtrykker sig, når lyden akkompagneres af f.eks. video eller fysiske tryk på knapper. Det betyder sjældent noget for folk, der starter en sang eller en podcast på Spotify, at der går 100 millisekunder fra de trykker på Play og til lyden starter.

Men hvis der er forsinkelse mellem, hvad du ser på en skærm og hører i øretelefoner, opleves det som dårlig synkronisering. Forsinkelsen opvejes normalt af videostreaming-apps gennem forsinkelse af billedet, så det hele passer. Men ikke alle video-apps understøtter dette. Mere ”uafhængige” apps som VLC kan ikke altid håndtere synkroniseringen, og hvis du har koblet dine Bluetooth-øretelefoner til en receiver, kan du opleve samme problem, afhængig af videokilden.

Mere af det hele – undtagen latency

Problemet er langt større for gamere. Her er præcision og hurtige reaktioner naturligvis fuldkommen essentielle, så lav latency og så lille forsinkelse som muligt er bydende nødvendige. Alligevel er det kun få øretelefon-producenter, der har prioriteret lav latency. Men Razer er en af dem.

Da de kom ud med Hammerhead True Wireless-modellen i 2019 var det første gang, et stort, velkendt mærke sendte helt trådløse Low Latency-øretelefoner på gaden til en pris, de fleste kunne være med på. På det tidspunkt var der kun Sennheisers dyre Momentum True Wireless-øretelefoner, der benyttede sig af Qualcomms aptX Low Latency-teknologi, på markedet, hvis man ville have helt trådløse øretelefoner med lav latency.

Siden sendte Razer en Pro-udgave med ANC på gaden, der imidlertid var dobbelt så dyr. Men nu er den billige version også kommet i en ny version, der også har aktiv støjreduktion ombord, og stadig har lav latency. Batterilevetiden er endda også blevet 2,5 time længere pr. opladning, og der er i alt 32,5 timers spilletid, når man tæller æske-opladningen med.

Det skal dog siges, at den ANC-teknologi, der er ombord i den nye Hammerhead True Wireless-model, ikke er helt lige så god som den i Pro-modellen. Der er tale om feedforward ANC, hvor støjsensoren sidder uden på øretelefonen, men ikke kan inkludere feedback fra selve øretelefonen i støjreduktionen.

Bedre synkronisering end de fleste

Det kan sammenlignes med den type støjreduktion, der var udbredt for 5-10 år siden, der sagtens kan filtrere konstante støjkilder fra, såsom jet- eller togstøj, men har lidt sværere ved at lukke mere variable støjkilder ude. De nye øretelefoner er altså stadig ret effektive på den front, men det kan også gøres bedre for flere penge.

Men til trods for tilføjelsen af ANC og mere batterilevetid er Hammerhead True Wireless’ latency stadig nede på 60 millisekunder, ligesom dens forgænger. Det er bedre end de 80 millisekunder som de aptX Adaptive-codecs, du finder i mange øretelefoner i den dyre ende i dag…men stadig ikke helt så godt som de 40 millisekunder, det gamle aptX Low Latency-codec kunne levere.

AptX Adaptive-codec’et leverer dog en bedre lydkvalitet grundet større frekvensdynamik og mindre kompression end aptX Low Latency-codec’et, som af samme årsag ses sjældnere og sjældnere. Dertil kommer at den nyeste udgave af Bluetooth-standarden, version 5.2, inkluderer Low Complexity Communication Codec’et (LC3), hvor latency’en teoretisk set kan komme helt ned på 5ms.

Razer’s nye 2021-udgave af Hammerhead True Wireless understøtter Bluetooth 5.2, men fordi LC3 stadig er ret ny på banen, er latency’en altså stadig 60 ms, hvilket dog som nævnt er væsentligt lavere end de fleste andre modeller i samme prisklasse. Prisen er i øvrigt annonceret til 140 euro, hvilket svarer til lige over en tusse i danske kroner.

Den oprindelige Hammerhead True Wireless-modellen gjorde sig også bemærket ved at have et lille LED-Razer-logo på siden, der lyste op. I den nye version kan dette skifte farve, fordi det nu er en del af Razers Chroma RGB-teknologi, der også findes på tastaturer, mus, laptops og andet udstyr. De nye øretelefoner kan bestilles fra Razers EU-hjemmeside nu.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.