Forside Indhold og distribution Film

HBO Max kan allerede være på vej i graven

-

Hvis sammenlægningen af Warner og Discovery går igennem som forventet, kan det betyde, at HBO Max lægges sammen med Discovery+ på en og samme platform.

HBO har levet en omtumlet tilværelse i Norden, især når det gælder firmaets streaming-platform. Nu, hvor HBO Max endelig er blevet lanceret på de nordlige breddegrader i Europa i stedet for HBO Nordic, ser det allerede ud som om HBO Max lever på lånt tid.

Annonce:

Sådan fortolker Gizmodo i hvert fald, hvad Discoverys chef for streaming og internationale affærer, JB Perrette, sagde ved en regnskabsfremlæggelse for et par dage siden. Her antydede Perrette ret kraftigt, at HBO Max og Discovery+ bliver til én platform i fremtiden.

Det sker naturligvis som følge af, at AT&T ønsker at sælge WarnerMedia fra og derfor vil lade firmaet fusionere med Discovery. Men selv om det virker oplagt, har der endnu ikke været officielt nyt om, hvad der skal ske med de to medieselskabers primære streaming-tjenester.

Når firmaerne fusionerer, vil deres kombinerede streamingteknologier udgøre en ”utroligt attraktiv tech-buffet” ifølge JB Perrette. Det virker da også logisk, at kunder i den ene del af butikken skulle kunne få adgang til indhold fra den anden del af butikken. Men det handler ikke kun om en samlet indholdsmængde. Det handler naturligvis også om penge.

Både tekniske og forbrugermæssige fordele

Således sagde Perrette til de investorer, der lyttede og så med på regnskabsfremlæggelsen, at der vil være ”betydelige omkostningsbesparelser forbundet med at kombinere det hele til én platform”. Den slags besparelser er nemme indtægter, så det kan det fusionerede firma, der kommer til at hedde Warner Bros. Discovery, næppe modstå.

(Foto: Warner Bros. Discovery)

Det er dog ikke den eneste motivation. Perrette fortsatte nemlig: ”Jeg tror også, der vil være betydelige fordele for forbrugerne, hvis vi kombinerer det hele til en enkelt platform”. Og det lugter jo unægtelig af, at der kun kommer til at være en enkelt app og en enkelt streamingtjeneste, der udbyder Warner Bros. Discoverys indhold.

Perrette understregede dog, at det ikke sker lige med det samme. Hvis fusionen går igennem som forventet, og myndighederne i forskellige regioner giver deres tilladelse, vil de to tjenester i første omgang blive bundlet sammen, forklarede Perrette. Først senere vil de rent teknisk blive lagt sammen.

Men på det tidspunkt holder HBO Max jo nok op med at eksistere som selvstændig tjeneste.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.