Forside * Nyheder

iPhone-bilnøglen kan være på vej til Hyundai-ejere

-

Selv om Hyundai og Apple ikke skal lave elbiler sammen, kan de jo godt samarbejde om smartphone-bilnøgler alligevel.

Tilbage i starten af årtusindet talte vi en del om ”konvergens”. Udtrykket dækker over, når adskillige teknologier samles i enkelte enheder, og dengang handlede det især om kameraer, musikafspillere og håndholdte spilkonsoller, der alle fandt vej til mobiltelefonen.

Siden dukkede smartphones naturligvis op og føjede PDA’er, GPS-navigationsenheder, håndholdte videoafspillere, videokameraer, videokonference-skærme og i visse tilfælde endda laptops til alle de enheder, som samledes i en enkelt enhed, du kunne have i lommen.

Annonce:

På det seneste er også betalingskort blevet erstattet med f.eks. MobilePay, Apple Pay, Google Pay og Samsung Pay, og dermed er vi snart nået i mål med at tømme bukselommerne for alt andet end smartphonen. Vi mangler kun lige at få rullet bilnøglen ind i smartphonen også – og det arbejder såvel Apple som Samsung og Google på, som faste Rec-læsere vil vide.

Apple har allerede lanceret Apple CarKey, der kan få iPhone til at virke som en trådløs bilnøgle. Men indtil videre har funktionen kun virket med visse BMW-modeller. Det har altså været forbeholdt folk med lidt ekstra på bankkontoen at kunne minimere indholdet af lommerne på denne måde.

Kommer til sommer

Men nu ser det endelig ud som om, Apples løfter om at brede CarKey ud til andre bilmærker begynder at blive indfriet. Den normalt ganske troværdige Apple-spåmand Mark Gurman fra Bloomberg har nemlig fra sine Apple-kilder hørt, at Hyundai står som de næste på listen.

Hyundai-koncernen (der laver meget andet end biler) er i forvejen ved at køre sig i stilling som et firma, der sætter innovation højt, for eksempel gennem købet af robotfirmaet Boston Dynamics. For omkring et år siden lå de også i tætte forhandlinger med Apple om at lave sidstnævntes kommende elbil, men det samarbejde blev angiveligt aflyst tilbage i februar.

Det forliste elbil-samarbejde er dog tilsyneladende ingen hindring for at Hyundai kan blive det næste bilmærke, der understøtter CarKey. Ifølge hvad Mark Gurman skriver, vil de første Hyundai-modeller med CarKey-understøttelse dukke op ”til sommer”.

Det er i den forbindelse værd at bemærke, at flere Hyundai-modeller, herunder elbilen Ioniq 5, allerede understøtter en smartphone-bilnøgle i form af Hyundais egen app. Det er altså ikke nødvendigvis kun spritnye modeller, der kommer med CarKey-funktionalitet, der kan også blive tale om opgraderinger af modeller, der allerede er ude på vejene.

Præcis, hvilke modeller, der er tale om, siger Gurman dog intet om. Men ejere af Hyundai’er fra 2021- og 2022-serierne bør nok holde øje med diverse fora det næste halve års tid, hvis de er interesserede i at gøre bukselommerne lettere.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.