Forside Produkter Computere

TEST: Meeting Owl 3 – Stadig et fantastisk 360 graders mødekamera

-

Owl Labs som står bag Meeting Owl har lanceret 3. generation af deres populære mødekamera, der giver 360 graders kamera, og persongenkendelse via AI.

I marts 2022 testede vi 2. generation af Meeting Owl, der netop var kommet til det danske marked, og her ganske få måneder efter er Owl Labs klar med 3. generation af deres mødekamera, der tilbyder 360 graders billede, så man kan se alle deltagere omkring et mødebord.

Annonce:

Mange af funktionerne på version 3 findes også på den tidligere model, så du kan med fordel også læse vores test af 2. generation.

 

Mini HDMI indgang til ekstern mikrofon

Sammen med den nye Meeting Owl 3, fik vi også mulighed for at teste deres nye Expansion Mic, der er en ekstra mikrofon, der gør at du kan sætte endnu flere omkring bordet.

Vi har testet Meeting Owl 3, og her er hvad vi synes.

 

Udpakning og installation – Stadig nemt

Meeting Owl 3 kommer i en æske, der udover selve “møde-uglen” indeholder diverse kabler og en 230V strømforsyning. Designet ligner Meeting Owl Pro som vi tidligere testet, dog er der nogle væsentlige ændringer på indgange.

Owl Labs er endeligt skiftet til USB-C tilslutning mellem uglen og computeren, og så er der en mini-HDMI port hvis du vil tilkøbe den ekstra Expansion mikrofon som kan købe som ekstra udstyr. Det undrer mig at dog, at man ikke bruger USB-C indgangen til strøm også, eller i det mindste som en mulig strømkilde hvis ens computer kan levere strøm nok.

 

Mini HDMI indgang til ekstern mikrofon

Installationen er super let, og kræver ikke at der installeres specielle drivere eller software på din computer. Den eneste software du skal installere skal installeres på din smartphone eller tablet, der så udover at kunne styre kamera og bruges som whiteboard, også er måden du sætter kameraet op og også kan opdatere firmware på enheden. App’en forbinder først via Bluetooth, og så tilslutter den uglen til dit trådløse netværk, så den kan styres trådløst.

 

Den nye expansion Mikrofon

De nye funktioner i Meeting Owl 3

Meeting Owl 3 kan alt det 2’eren kan, men har som tidligere skrevet fået mulighed for at tilslutte en ekstra ekstern mikrofon, og det gør at du nu kan sidde i et endnu større møderum med én eller flere mødeugler. Oven i det har Owl Labs lavet en større opdatering til OIS (Owl Intelligence System), der er operativsystemet der driver ugle og de medfølgende apps.

Det er stadig et 1080p 360 -graders kamera på toppen af uglen der trækker alle billeder der skabes i mødet, og softwaren og kameraet understøtter stadig nærmest alle videomøde programmer på markedet. et optræder som et helt almindeligt webkamera, og skifter selv automatisk mellem deltagerne i mødet udfra om de snakker eller ej.

Owl Labs fortæller, at den opgraderede OIS-software giver forbedret ansigtsgenkendelse (5 gange større nøjagtighed ved registrering af maskerede ansigter og 58 % bedre nøjagtighed ved identifikation af ansigter, der er længere væk) samt hurtigere registrering (4 gange hurtigere til automatisk at fokusere på deltagere i rummet og zoome ind inden for tre sekunder, efter at de taler eller bevæger sig).

Det er stadig et Qualcomm Snapdragon 605 chipset der driver kamera og software på Meeting Owl 3. Så der er der ingen forskel i forhold til den forrige generation. Det samme gælder kamera og optik.

Mål og vægt er også det samme, så hvis vi kigger på fysiske forskelle virker det som om det udelukkende er muligheden for tilslutning af den eksterne mikrofon og skiftet til USB-C porte.

Men den optimerede software gør virkelig en forskel, og selvom jeg allerede er begejstret for Meeting Owl Pro (den forrige version), så kan vi godt se de fordele som Meeting Owl 3 giver, og det bør være den man kigger på, hvis man er i markedet for et konferencekamera til mødelokalet.

 

360 graders 1080p kamera på toppen af Meeting Owl

Hvordan er billede og lyd

Det 360 graders kamera som sidder i Meeting Owl 3, fungerer stadig rigtigt godt. Det giver et godt overblik, og selvom der stadig findes almindelige mødekameraer som leverer et bedre statisk billede, så er værdien af at have ét kamera som ser alt og alle i lokalet bare rigtig god, og at Meeting Owl så sætter ekstra billeder ind af dem som taler lige nu.

Meeting Owl 3 har 8 mikrofoner, der dækker de fleste mødelokaler, og ellers kan du sætte den ekstra mikrofon til, og så er der endnu bedre lyd.

Lyden i de tre indbyggede højttalere er godkendt, og kan sagtens give lyd til et lokale med op til 10-14 deltagere. Og sidder du i modtager enden, altså på den anden side af mødet, så er lyd og billede også godt.

Billede og lyd er klart godkendt.

 

Den lille app fungerer godt på smartphone men perfekt på Tablet.

Den gratis medfølgende app, der findes til både Android og iOS, gør du kan sætte hvordan du ønsker den at fungere. Det er i app’en du bestemmer om der skal være en 360 graders visning i toppen af dit billede, og det er også der du kan vælge om der skal være fokus på en bestemt person, der så prioriteres i præsentationen.

Oven i det har appen en smart whiteboard funktion, hvor du så kan tegne noget som så vises som en del af dit kamera. Det er smart og det fungerer – Personligt bruger jeg mere fysiske tavler i møder, men sidder du hjemme og har ikke et whiteboard, så fungerer det rigtigt godt.

Du kan også lave en ekskludering af et område i mødelokalet, hvis du ikke ønsker at Meeting Owl 3 holder øje med det område.

 

Konklusion

Jeg er stadig vild med Meeting Owl konceptet, og selvom knap 8.600 DKK er mange penge at kaste efter et mødekamera, så synes jeg at det er pengene værd i mindre konferencelokaler – Har du et større bør du overveje to eller en ekstra mikrofon.

Dette er ikke legetøj til hjemmet, men til virksomheder som ikke længere flyver til møder.

Sidst vi testede Meeting Owl Pro (2. generation) var min eneste anke at de bruge Micro-USB. Det gør de ikke mere, så hvis du ønsker et plug-and-forget mødesystem til din virksomhed bør Meeting Owl 3 være med i dine overvejelser. Og Meeting Owl 3 er stadig et produkt vi klart kan anbefale

 

Pris og levering

Meeting Owl 3 kan nu købes fra 8.599 DKK og Expansion Mic fra 2.099 DKK.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.