Forside Produkter Mobil

TEST: OnePlus 10T 5G – Lynhurtig Android smartphone

-

Vi har testet det nye flagskib fra OnePlus – OnePlus 10T 5G kommer med masser af lækkerrier og så nogle enkelte mangler som trækker ned.

OnePlus er klar med lillebror til Pro serien, og selvom OnePlus 10T på visse områder er hurtigere og bedre end storebror 10 Pro, så er der også steder hvor den mangler ting som du kun får i 10 Pro serien. Vi har testet den nye OnePlus 10T 5G Android smartphone fra OnePlus, og her er hvad vi synes.

 

Annonce:
Strømforsyning, Red Cable og OnePlus 10T

Udpakning og design

OnePlus 10T kommer i den klassiske røde æske, der indeholder smartphone, en 150 SUPERVOOC USB-C oplader, det velkendte røde OnePlus USB-C kabel og en simnål. Der er ikke et silikone-cover med, så vil du beskytte din telefon mod ridser og tab, så skal du købe et cover ved siden af selv.

Modellen vi testede var med 16GB RAM og 256GB lagerplads i farven “Jade Green”. Du kan også få OnePlus 10T i Moonstone Black, der er en mat sort som jeg personligt nok selv ville vælge.

 

Kamera på OnePlus 10T

Designet er elegant og venstre top på bagsiden er dækket af et 3-delt kamera, der smelter ind i kanten på telefonen. På venstre side finder du lydstyrke og på højre side tænd/sluk. Men her kommer den klart største mangel på OnePlus 10T. OnePlus har valgt at fjerne deres 3-delte alertslider. Den som jeg plejer at rose til skyerne i alle mine OnePlus anmeldelser. Jeg har lært at acceptere at Nord modellerne ikke har den, men når der er tale om et flagskib, så bør OnePlus bibeholde deres alert-slider hvor du kan vælge om den skal være lydløs, vibrere eller have lyd på. Det er et klart minus at OnePlus har fjernet den. I bunden finder man USB-C stik og en dual-sim skuffe.

 

OnePlus 10 Pro (sort) OnePlus 10T (grøn)

På forsiden finder man en 6,7” skærm, og både skærm og bagside er beskyttet af Gorilla Glass 5, så den er beskyttet mod de værste ridser og tab. Men du bør overveje at købe et cover til telefonen.

Men designet minder meget om OnePlus 10 Pro, og det er godt. Så det er klart godkendt, når man ser bort fra at OnePlus har valgt at fjerne alert-slideren fra telefonen.

 

Skærmen: 6,7” 120Hz AMOLED med LTPO teknologi

OnePlus 10T kommer med en 6,7” 120 Hz FHD+ (1080 x 2412 pixels) AMOLED LPTO Fluid-skærm, der har adaptiv billed-opdateringshastighed, der kan skifte automatisk mellem 60, 90 og 120 Hz. Skærmen er flad til kant. Tak for det OnePlus.

Det gør at uanset om du bruger smartphonen til spil, surf eller video, finder telefonen selv den optimale hastighed mellem de tre hastigheder den tilbyder. Den har altså samme mulighed for at køre endnu langsommere som storebror OnePlus 10 Pro har, der kan gå helt ned til 1 Hz, hvis nødvendigt. Skærmen understøtter HDR10+, og 10-bit farver.

Den har ikke samme maksimale lysstyrke som storebror, og det kan ses når man står i direkte sollys, så kan det godt være nødvendigt lige at lave en skygge for at se hvad der sker på skærmen. Skærmen er på de fleste områder ikke lige så god som storebror 10 Pro, men for størstedelen af brugere, vil skærmen være rigtig god, og både spil, billeder, video og apps. afvikles rigtigt godt.

I skærmen er der indbygget en optisk fingeraftryk-læser, der virker ganske godt. Og er det ikke godt nok, kan du bruge front-kameraet til at låse skærmen op med ansigtsgenkendelse.

Skærmen er godkendt.

 

Ydelse – Snapdragon 8+ Gen 1 20% hurtigere end Pro

Et sted hvor OnePlus 10T er bedre stillet, er på det indbyggede Snapdragon 80 Gen 1 chipset, som skulle være 20-30% hurtigere end det chipset, der sidder i OnePlus 10 Pro.

Vi testede med GeekBench 5, og der målte vi en score på 1.036 på Single-Core og 3.539 på Multi-Core. Begge tal er hurtigere end de tal vi målte på OnePlus 10 Pro. Oven i det skulle Snapdragon 8+ Gen 1 være mere batterieffektiv end forrige generation. Den kører iøvrigt 4nm teknologi.

Modellen vi testede havde 16GB RAM, og OnePlus har lavet en indstilling, hvor du kan bruge lagerplads hvis du vil udvide den plads med op til 7GB ekstra. Det var dog ikke nødvendigt, da vi havde rigeligt med lagerplads til at afvikle alle de apps vi testede med. Med 16GB RAM fortæller OnePlus at du uden problemer kan afvikle op til 35 apps samtidigt. Det er væsentligt flere end jeg normalt har åbent.

OnePlus 10T er en rigtig god gamer telefon, fordi OnePlus har lavet et specielt kølingssystem der skulle være endnu mere effektivt til at dæmpe temperaturen, når chipsettet kører for fuld damp. Vi har testet flere 3D spil, og har ikke oplevet at hastigheden faldt eller temperaturen steg nævneværdigt.

Ydelsen på OnePlus 10T er i særklasse god for en Android smartphone

 

Stort batteri på 4.800 mAh og 150W SUPERVOOC-opladning

OnePlus har igen løftet barren for kablet opladning, og med OnePlus 10T får du USB-C opladning med op til 150W hastighed. Det betyder at du kan oplade din telefon til en hel dags brug på 10 min., og har du 19 minutter kan du oplade fra 1 – 100%. Det er imponerende, men det kræver du bruger den medfølgende oplader.

Har du den ikke med, må du nøjes med den hastighed andre opladere kan tilbyde. Og bemærk at du har brug for et USB-C kabel, for OnePlus har valgt at der ikke er trådløs opladning med OnePlus 10T. Det er endnu et af de valg jeg ikke forstår. Vi taler flagskib, og så har man fjernet en populær funktion.

Det indbyggede 4.800 mAh batteri giver dig let en hel dags batteritid, hvis du ikke sidder og spiller eller streamer video hele dagen, men det er altid en trøst at gør du det, kan du ramme 100% igen på ingen tid.

Er du bilejer, kan du med fordel se på OnePlus nye biloplader, der tilbyder op til 80W SUPERVOOC opladning via USB-C kabel.

Batteri og kablet opladning er klart godkendt, men det trækker ned at OnePlus har fravalgt trådløs QI opladning.

 

Hvordan virker den som telefon?

OnePlus 10T har fået forbedret sit antennedesign, og selvom jeg ikke har oplevet signal-problemer før med OnePlus telefoner tidligere, kan jeg konstatere, at OnePlus 10T har væsentligt bedre modtagelse end min iPhone 13 Pro Max med samme SIM kort. Jeg bor ca. 1,5 km fra nærmeste 5G antenne, og havde god dækning og signal under hele testen, som blev foretaget i Storkøbenhavn og København centrum.

OnePlus 10T kommer med alle de nødvendige 5G/4G/3G bånd vi p.t. bruger i Danmark, og har også Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6 dual-band. Oven i det får du Bluetooth 5.3, der understøtter A2DP, LE, aptX HD. Du får naturligvis også NFC og GPS understøttelse.

De indbyggede stereo-højttalere virker fint til både video og telefonmøder. Lyden er OK, og du kan sagtens sidde og se videoklip på telefonen, men jeg vil anbefale at du har et sæt trådløse hovedtelefoner, hvis du vil nyde det du ser.

Både SMS og opkald klares af Google apps, og de fungerer også rigtigt godt. Og kæmpe ros til OnePlus for ikke at have installeret bloat-ware på telefonen. Eneste app som er pre-installeret som ikke er Android relateret er Netflix, men den kan fjernes helt uden problemer.

Telefon delen er godkendt

 

Android 12 og OxygenOS 12.1

OnePlus 10T kommer med Android 12 og Oxygen 12.1, og det gør det til en fornøjelse at bruge telefonen.

OnePlus OxygenOS har en af de bedste dark-modes og den er blevet endnu bedre i version 12.1, hvor du nu kan sætte nuance i hvor mørk den skal være.

OnePlus har lavet en skærmfunktion de kalder shelf, som er deres dashboard, hvor du kan se forskellig information fra de apps du bruger. Det er ikke en funktion jeg har brugt særligt meget, fordi jeg hellere vil have mine widgets på mine hjemmeskærme.

Sammen med OnePlus 10T får du 3 års major Android updates og 4 års sikkerhedsopdateringer.

 

Kamera – Ingen samarbejde med Hasselblad

OnePlus 10T kommer med 3 kameraer på bagsiden. Et 50 MP, f/1.8, 24mm (wide), 1/1.56″, 1.0µm, PDAF, OIS. Et 8 MP, f/2.2, (ultrawide) og et 2 MP, f/2.4, (macro) kamera. Du kan optage video i op til 4K/60p. Selfie-kameraet på forsiden er 16 MP, f/2.4, 26mm (wide).

På OnePlus 10T har OnePlus valgt ikke at gøre brug af samarbejdet med Hasselblad, og det betyder at du ikke får Hasselblad funktioner i kamera-app’en.

Hovedkameraet har en Sony IMX766 sensor, og det tager OK billeder, men det er ret tydeligt at det samarbejde som OnePlus har med Hasselblad og de bedre sensorer der er på 10 Pro gør en forskel.

Kameraet tager OK billeder, men jeg er ikke oppe og ringe, som jeg var på OnePlus 10 Pro. Men for størstedelen af brugere vil kameraet tage gode nok billeder. Nedenfor er en række eksempler på billeder og video taget med OnePlus 10T.

 

 

Konklusion

Jeg elsker OnePlus flagskibe, og ser man bort fra de kompromiser som OnePlus har taget med OnePlus 10T, så får du en fantastisk smartphone med et godt prispunkt.

Jeg vil elske hvis OnePlus kommer med en 10T Pro, så jeg får både trådløs opladning, alert-slider og et bedre kamera, men kan du acceptere de fravalg OnePlus har truffet så får du med OnePlus 10T en rigtig god Android smartphone med lynende hurtig chipset, super imponerende 150W opladning og en god skærm.

Vi kvitterer med en recordere.dk anbefaler, men håber at OnePlus forstår at vi er nogle der er gået til trådløs opladning og elsker alert-slideren.

 

Pris og levering

OnePlus 10T 5G bliver sat til salg den 25. august, og kan forudbestilles allerede nu hos Proshop, 3, Telia og Callme eller på OnePlus.com. Frem til den 24. august er det muligt at købe en bundle pakke hos de danske partnere, hvor man får Nord Buds med i købet til en værdi af 399 DKK.

  • OnePlus 10T 5G , 8 RAM + 128 GB, 5.499 DKK
  • OnePlus 10T 5G , 16 RAM + 256 GB, 6.299 DKK
  • OnePlus SUPERVOOC 80W car-charger, 499 DKK

OnePlus 10T 5G

8.3
Design 7.5
Ydelse 9.5
Skærm 7.5
Kamera 7.5
Batteritid / Opladning 8.5
Pris (Value for Money) 9.0

Plus

  • Imponerende 150W opladning
  • God batteritid
  • Hurtigt chipset
  • Flot design

Minus

  • Savner Alert-slider
  • Ingen trådløs opladning
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.