Forside Indhold og distribution Spil features

TEST: Sony DualSense Edge gamecontroller

-

Sony tager en i forvejen fremragende controller og gør den endnu bedre. Vi har testet DualSense Edge til PS5

Ind i mellem kommer der nyt grej, som man måske ikke rigtigt behøver. Eller de færreste gør i hvert fald. Alligevel er produktet så pokkers lækkert, at man måske finder behovet alligevel.

Annonce:

Sådan er det med Sonys nye PS5 controller Dualsense Edge, som er på gaden 26. januar.

Vi har i en tidligere artikel fortalt om de mange nye features controlleren indeholder.

Kort fortalt så får man med Dualsense Edge:

  • Analogpinde, der både kan skiftes i højde samt helt ombyttes, hvis de går i stykker
  • Indstilling af hvor langt L2/R2 kan bevæges.
  • Bagklapper under controlleren, som i øvrigt også kan skiftes (to forskellige sæt medfølger)
  • Funktionsknapper, hvorfra lyd/chat, lydniveau og profiler kan styres
  • Oprette egne profiler som passer til dine favoritspil og som i øvrigt kan justeres in-game.
  • ‘Fri mulighed for at “mappe” sine knapper.
  • Langt og kraftigt kabel samt låsemekanisme så kablet ikke ryger ud under gaming.
  • Forbedret greb.
  • Det hele leveret i en hardbox, hvorfra controlleren kan lades.

 

 

Sony opgraderer en i forvejen fremragende controller

Da PS5 udkom for omkring to år siden var noget af det jeg blev mest imponeret over, DualSense controlleren.

Haptisk feedback, mere præcise rystelser og et design der lå bedre i hænderne. Controlleren gjorde forskellen og jeg var solgt fra første øjeblik.

Med DualSense Edge har Sony på langt de fleste punkter gjort controlleren endnu lækrere. Om man egentlig behøver den, ja det er så en anden sag, men fantastisk det er den skisme.

 

 

Ved første øjekast ligner Edge forgængeren ganske meget. Den føles også sådan i hænderne. Den er en lille smule tungere, har fået sorte knapper samt sort touchknap, samt lidt mere ru overflade på undersiden, som giver et lidt bedre greb. Men ellers er alt ved det gamle … næsten.

For der er selvfølgelig alle de nye features nævnt i starten af artiklen. Hvilke ændringer der gør mest for dig vil afhænge af spillene du spiller.

I action spil som f.eks det ny “Dead Space Remake” og lignende er forskellene mindre mærkbare og jeg kunne sagtens klare dem med en almindelig controller.

Dog nyder jeg især bagknapperne, som vel nok var den eneste ting jeg savnede da Sony udgav PS5 samt controller.

Spiller du derimod skydespil som Call of Duty, eller spil hvor man kan mange ting, ja så er der mærkbar forskel. Det var der i hvert fald for mig, der dog heller ikke er særlig dygtig til denne type spil.

 

 

Bagknapperne, de justerbare L2/R2 knapper, at kunne sætte en lidt højere analogpind og vælge sin egen tilpassede profil til spillet, hjalp mig overraskende meget. Det følte jeg i hvert fald.

Uanset hvad så forlod jeg mine skydespil væsentligt gladere end jeg plejer at være takket være Edge.

En anden ting jeg nyder er muligheden for at kunne styre lydstyrke samt chat uden at tage hænderne væk fra controlleren.

En lille detalje, men jeg må bare tilstå, at når jeg bruger de almindelige controllere nu, så savner jeg muligheden.

 

 

Prisen kan skræmme

Edge kommer i en lækker hardboks, hvor alle dimser sidder fint og sikkert. Tasken kan lynes og der er en lille klap på bagsiden, hvorfra laderkablet kan trækkes når controlleren skal oplades.

Det fungerer, selvom det havde været lækkert med en ladedock-funktion, fremfor et løst kabel. Det synes jeg godt man kunne forvente til den pris Sony forlanger.

For prislappen følger andre “pro” controllere og vil nok skræmme mange. Du kan sådan set få hele tre almindelige dualSense controllere for en Edge controller.

Vejledende udsalgspris på DualSense Edge er 1.799,-. Du kan se bedste dagspris her.

 

 

Samlet set

For jo jo da DualSense Edge er “unødvendig” for de fleste og den almindelige controller vil uden tvivl være rigeligt god. Men nu ER Edge her jo og så har vi valget.

Og hey, folk skifter gladeligt deres iPhone ud år efter år, selvom forskellene er minimale. Så hvorfor ikke også med en controller, hvor forskellene trods alt er noget større og mere mærkbare.

Uanset hvad man vælger, så er Edge, bortset fra batteriet der holder lidt kortere tid, federe på samtlige punkter.

Det er skønt at spille med Dualsense Edge og den giver muligheder vi ikke havde før. Især I skydespil, vil man kunne få den lille fordel mange søger. For de fleste andre vil Edge være overkill, men uha et lækkert et af slagsen.

Jeg kan sagtens forstå dem der siger at med den pris, så springer de over. For det ER en voldsom pris. Omvendt må jeg også bare sige, at jeg har det sjovere I spillene med de muligheder Edge har givet mig.

Så på den måde kan prisen vise sig at være det hele værd. Valget er dit!

Samlet karakter 9/10

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.