Forside Nyheder

HomePod med 7”-skærm kan lande til næste år

-
(Foto: Apple/Rec.dk)

Ifølge Apple-spåmanden Ming-Chi Kuo sker lanceringen som et led i en større strategi, hvor der kommer flere smarthjems-enheder fra firmaet.

Tilbage i januar rapporterede den sædvanligvis velinformerede Mark Gurman fra Bloomberg, at Apple har planer om at tage kampen op mod Amazon og Google, når det gælder enheder til det smarte hjem, især i forhold til smarthøjttalere og -skærme.

Det passer med rapporter, der kom allerede for to år siden om at Apple er i gang med at udvikle en smartskærm, samt nyere meldinger om at Apple er i gang med at lave en slags dock, der kan lave en iPad om til en smartskærm.

Annonce:

For et halvt år siden dukkede der så et rygte op om, at der skulle være en HomePod med en indbygget skærm på vej. Der var kun få informationer tilgængelige på det tidspunkt, men nu har den anden Apple-profet med god historik, Ming-Chi Kuo, gravet noget mere op.

Ifølge hans kilder i det asiatiske produktionsmiljø bliver der tale om en syv-tommers skærm på den pågældende HomePod, der ifølge Kuo vil komme på gaden til næste år. Der er ingen meldinger om, hvorvidt HomePod’en kommer til at skifte formfaktor.

Flere Apple-enheder til det smarte hjem

Med andre ord kan vi ikke vide, om det stadig vil være den lidt buttede, cylinderformede HomePod vi kender, der får klasket en syvtommers skærm på siden, eller om Apple vælger at gå efter et helt nyt design, måske mere i stil med de smartskærme, som Google og Amazon laver.

Kuo mener dog at vide, at skærmen skal laves af det kinesiske firma Tianma, og at skærmen primært skal bruges til styring af HomePod’en, men også andre smarthjems-enheder. Det sidste peger i retning af en større satsning fra Apples side.

Med hvad Kuo kalder en ”tættere integration” af Apples smarthjems-enheder, er der tale om et ”betydeligt skift i firmaets smarthjems-strategi” ifølge den koreanske analytiker. Det kan betyde, at vi kommer til at se flere smarthjems-enheder fra Apple i fremtiden.

En af de enheder, der p.t. går rygter om, er en billig og basal iPad, der primært skal bruges til fjernstyring af andre enheder i det smarte hjem, samt videochat. Det passer med, hvad vi nu hører om displayet på den kommende HomePod, og det vil ikke være ulig Apple at slå to fluer med et smæk og lægge en sådan display-enhed ind firmaets smarthøjttaler, men også sælge den som separat enhed.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.