Forside Nyheder

Medie: Apple udvikler smartskærm og Apple TV med højttaler

-
Hvis en kommende Apple-smartskærm får en robotarm, kan det være, den kommer til at ligne den gamle iMac G4 en smule. Man må håbe, Apples designere tænker lidt længere (Mock-up: Rec.dk)

Efter den store HomePod-models exit fra Apples sortiment, er der angiveligt gang i to nye projekter, der måske er en smule inspireret af Amazons Fire TV Cube og Echo Show 10.

I sidste måned droppede Apple sit oprindelige indtog i kategorien for intelligente højttalere, HomePod. For nuværende er det kun HomePod mini, der er at finde i sortimentet. Men det kan snart ændre sig.

Mark Gurman fra Bloomberg, der er en af de mest troværdige ’spåmænd’, når det gælder Apple, er nemlig på banen med nye bulletiner fra indersiden af firmaet. Denne gang har hans kilder fortalt ham om to nye produkter, der begge lugter lidt af Amazons Echo-serie.

Annonce:

Først og fremmest skulle der være en ny HomePod på vej, der måske kunne minde en smule om Amazons Fire TV Cube. Ligesom med sidstnævnte er der nemlig tale om en kombineret streamingboks og smarthøjttaler.

Som de fleste nok har regnet ud, er det således en kombineret Apple TV-boks og HomePod mini, der er tale om. Modsat Fire TV Cube skulle den nye enhed dog have et kamera indbygget til videosamtaler. Eftersom, den ikke har en skærm indbygget, men skal virke sammen med dit TV, kunne man måske forestille sig, at den kommer i et aflangt, soundbar-format.

HomePod med robot-iPad

Der sidder til gengæld en skærm i det andet produkt, Apple skulle have under udvikling. Det skulle være en smartskærm i stil med Googles Nest Hub og Facebooks Portal-skærme. Forskellen er dog, at Apple skruer lidt op for hardwaresiden helt generelt.

Det skulle nemlig ikke bare være et display, men en fuldt virkende iPad, der sidder på smartskærmen. Det giver naturligvis en hel række muligheder, mange smartskærme ikke har, simpelthen på grund af det store app-udvalg.

Dertil kommer, at Apple angiveligt har eksperimenteret med at sætte iPad’en op på en robotarm, der flytter iPad’en (og dermed både skærm og kamera) efter, hvor du befinder dig lokalet. På den måde kan du gå rundt i huset, mens du fører en samtale.

Også her lugter det lidt af Amazon, eftersom firmaets smartskærm, Echo Show 10, netop roterer efter, hvor du går og står. Der er dog ingen robotarm på Echo’en. Den robot-styrede iPad er dog ikke det eneste eksempel på at dette produkt har lidt ekstra på hardwaresiden.

Smartskærme skal jo også have højttalere ombord, og her skulle Apple prioritere lydkvaliteten, på samme måde, som de gjorde på den oprindelige HomePod, som altså nu er smidt på porten. En HomePod med en robot-iPad bliver næppe billig, men på den anden side er det slet ikke sikkert, at disse projekter bliver til noget. De er begge på udviklingsstadiet, og det ville langt fra være første gang, vi hører om Apple-udviklingsprojekter, der aldrig kommer til salg.

Annonce:
Forrige artikelKrig om kunderne: Konkurrenter vil ind på Stofas net
Næste artikelTCL lancerer nye MiniLED TV i Norden
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.