Forside Produkter Multirum

Google skal til lommen: Sonos vinder patentsag

-
Foto: Shutterstock.com

Google pålægges at betale 32,5 millioner dollars til Sonos for overtrædelse af patent

En jury har konkluderet, at Google har overtrådt et af Sonos’ patenter relateret til smarte højttalere og skal derfor betale 2,30 dollars for hver af de over 14 millioner enheder som de har solgt. Det skriver magasinet The Verge

Google er blevet pålagt at kompensere Sonos med 32,5 millioner dollars (225 millioner kroner med dagens kurs) for patentkrænkelse vedrørende smarte højttalere.

Annonce:

Afgørelsen blev truffet i en domstol i San Francisco fredag, hvor det blev bestemt, at Googles smarte højttalere og medieafspillere havde krænket et af de to kontroversielle patenter, som Sonos besidder.

Den juridiske konflikt begyndte i 2020, da Sonos beskyldte Google for at kopiere deres patenterede multiroom-lydteknologi, efter de to virksomheder indledte et samarbejde i 2013.

Sonos vandt dengang sin sag hos den amerikanske international handelskommission, hvilket førte til et begrænset importforbud mod nogle af Googles relevante enheder. Google har desuden været tvunget til at fjerne nogle funktioner fra deres udvalg af smarte højttalere og smartskærme.

Dog var det ikke en total sejr for Sonos, da juryen afgjorde, at Googles Home-app ikke krænkede et andet patent, som Sonos havde søgt om.

 

Annonce:
Forrige artikelTDC tvinges til at droppe Huawei og ombygge fibernet
Næste artikelApple betaler erstatning i tastaturforlig
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.