Forside * Nyheder

WatchOS står foran redesign med fokus på widgets

-
Kronen på Apple Watch vil med det nye redesign angiveligt ikke længere bringe brugeren over på hjemmeskærmen (Foto: Apple)

Det nuværende, app-dominerede brugerflade vil blive skiftet ud med et interface baseret på widgets i stil med dem, der har invaderet din iPhone-skærm i det seneste år tid.

Det er ikke bare Apples kommende MR-headset, som giver folk spændte forventninger til Apples World Wide Developer Conference (WWDC), der åbnes 5. juni med en keynote. Hvis man skal stole på Bloombergs Mark Gurman (og han plejer at være til at stole på) er der også store nyheder på vej til Apple Watch.

Gurman hører fra sine Apple-kilder, at Apple vil prøve forsigtigt at skubbe folk over til en ny måde at bruge Apple Watch på. Gurmans egen analyse er, at Apple langt om længe har indset at det ikke er hensigtsmæssigt at indrette et smartur til at blive brugt på samme måde som en iPhone.

Annonce:

I stedet for styring via en skærm med app-ikoner, som jo er det samme princip som på en smartphone, vil Apple i stedet lade brugerfladen dominere af widgets i den samme stil, som blev introduceret med iOS 14.

Gurman har i en udmelding på Twitter illustreret dette med en GIF (se herover). Hvis det ser bekendt ud, er det fordi, disse widgets minder om de ”Glances”, som oprindeligt var en del af watchOS. Det er en type funktionalitet, som p.t. også kan findes på ure med Googles WearOS.

Urkrone får ny hovedfunktion

De, der kan huske det Siri-watchface, der blev introduceret tilbage i 2017, vil muligvis også kunne genkende metodikken. Nu kan du imidlertid bruge denne brugerflade sammen med dit eget valg af urskive.

Det er dog ikke kun på indersiden af Apple Watch, at en kommende version af watchOS fører en del forandringer med sig. Gurmans kilder mener også at vide, at Apple lige nu tester en ny default-funktion til kronen på Apple Watch.

Som det er nu, bringer et tryk på kronen brugeren over til hjemmeskærmen på Apple Watch. Den funktionalitet, som Apple tester lige nu, vil i stedet bringe brugeren over til den nye widget-baserede brugerflade, når kronen trykkes ned.

Gurman gætter på, at Apple vil gøre den nye funktionalitet valgfri til at begynde med. Hvis hans informationer holder vand, er der dog meget, der tyder på, at Apple vil forsøge at lempe det nye system ind over tid og sige farvel til det gamle om f.eks. et par år.

Apple kan naturligvis nå at ændre dette og skifte mening mange gange, inden kalenderen skriver 5. juni. Men Gurman synes altså at vide, at ændringerne er tilstrækkeligt færdigudviklede til at vi får dem at se allerede om fem uger, når WWDC åbner.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.