Forside Nyheder

AirPods får en overhaling næste år og i 2025

-
2024-modellen af AirPods får angiveligt kortere stikker, ANC, og USB-C i ladeæsken. Det kunne måske se sådan ud. (Foto: Apple/Rec.dk)

Det lader til at Apple populære øretelefoner står foran en større opgradering. Standardmodellen får bl.a. ANC, og der er naturligvis USB-C på vej over hele linjen.

Trådløse øretelefoner er formentlig den mest populære kategori indenfor tilbehør til smartphones og andre lydkilder, såsom laptops. Og Apple sidder tungt på den største markedsandel, selv om bl.a. Samsung og danske Jabra forsøger at gøre dem rangen stridig.

Det er dog ved at være noget tid siden, at Apple har opdateret sine almindelige AirPods-modeller, så de fleste analytikere forventer, at der er en opfrisker på vej til basismodellen. Nu siger kilder tæt på Apple netop, at en opgradering er på vej, men det er langt fra den eneste opgradering af AirPods, Apple har i tankerne.

Annonce:

Tværtimod bliver hele AirPods-porteføljen tilsyneladende kraftigt opdateret over de næste to år. Hvis vi begynder med basismodellen, så har Apple p.t. både den anden og tredje generation af dem i sortimentet til forskellige priser. Disse blev imidlertid lanceret i henholdsvis 2019 og 2021, så de er helt klart modne til en opgradering.

Men sjovt nok ser Apple ifølge Bloomberg ikke rigtig fornuften i at have den nyeste model i programmet. Den er simpelthen prismæssigt for tæt på AirPods Pro, hvor du får ANC og en bedre lydoplevelse for kun få ekstra hundredelapper. Så folk går tilsyneladende enten efter det billigste og køber 2019-modellen, eller også køber de AirPods Pro.

Endelig ANC

Af samme grund vil Apple til næste år erstatte begge generationer af AirPods med to nye modeller med forskellige specs. Der kommer en billig model, der formentlig kommer til at svare nogenlunde til 2021-modellen, men med en lavere pris. Den dyre basis-model kommer i stedet til at få visse AirPods Pro-funktioner ombord.

Det betyder, at basismodellen af AirPods langt om længe får ANC. Dertil kommer en anden AirPods Pro-funktion, der sættes nemlig en højttaler i ladeæsken, der kan give lyd, hvis du Apples bruger ”Find min…”-funktionen. Og så får ladeæsken selvfølgelig USB-C i stedet for Lightning, noget der bliver tilfældet over hele AirPods-linjen i de kommende år.

Designmæssigt skulle begge disse nye modeller komme til at ligne en blanding af AirPods Pro og den nuværende 2021-model. Det skulle få dem til at sidde bedre i øret, og de vil begge have korte stikker, men Bloomberg skriver, at vi åbenbart ikke skal forvente at de får udskiftelige dutter for enden.

Som nævnt kommer USB-C også til andre AirPods-modeller, og det gælder blandt andet hovedtelefonerne AirPods Max. Skiftet skulle ske sent næste år, hvor modellen også får en designoverhaling, mest i form af nogle nye farver. Der skulle ikke ske noget særligt med resten af indmaden, mener Bloombergs kilder.

Endelig er der AirPods Pro, der måske interesserer Rec.dk-læserne allermest. Men sidstnævnte må væbne sig med tålmodighed. Det bliver først i 2025, at disse får en opgradering. Der er ikke ret meget nyt om, hvad den nye model kommer til at kunne, men Bloomberg skriver, at Apple primært arbejder på sundheds-orienterede sensorer og, som de fleste andre øretelefon-producenter, at indarbejde endnu flere funktioner, der kan hjælpe dem med høretab.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.