Forside Indhold og distribution Spil nyheder

Microsoft køber Activision og bliver verdens 3. største spiludgiver

-

Den sidste barriere for det kolossale opkøb er overvundet, og Microsoft får grønt lys til at erhverve Activision Blizzard

Aftalen er nu på plads: Microsoft har modtaget godkendelse fra de britiske konkurrencemyndigheder til at købe spiludvikleren Activision Blizzard.

Annonce:

Dermed er den sidste barriere overvundet, og nu kan Microsoft fuldføre den største overtagelse i gaming-industriens historie. Købet vil koste Microsoft 68,7 milliarder dollars, svarende til omkring 483 milliarder kroner med dagens kurs.

Med opkøbet får Microsoft adgang til populære spilserier såsom Call of Duty, Diablo, World of Warcraft, Overwatch, Warcraft, Starcraft og naturligvis Candy Crush. Disse titler vil primært være tilgængelige på Microsofts Xbox-konsoller og Windows PC.

Microsoft har dog lavet en aftale om fortsat at gøre Call of Duty-serien tilgængelig på Sonys PlayStation for de kommende år. Candy Crush vil fortsat være tilgængeligt på mobiltelefoner.

 

Salg af streamingrettigheder til en rival

En væsentlig betingelse er, at Activision Blizzard skal sælge alle deres streamingrettigheder til Ubisoft før opkøbet kan fuldføres. Ubisoft vil dermed tilbyde Activision Blizzards spil via deres cloud gaming-platforme i 15 år.

De britiske tilsynsmyndigheder hævder, at dette vil sikre adgang til Activision Blizzards spil for alle og forhindre Microsoft i at monopolisere adgangen til deres spiltitler. Spil kan teoretisk set streames til enhver enhed, herunder mobiltelefoner, webbrowsere og PlayStation.

 

På vej til at blive en stor spiller

Med købet af Activision Blizzard bliver Microsoft verdens tredjestørste spiludgiver, kun overhalet af Tencent fra Kina og Sony fra Japan.

Det er kun tre år siden, Microsoft købte ZeniMax Media for 7,5 milliarder dollars og dermed erhvervede rettighederne til spilserier som The Elder Scrolls, Doom, Fallout, Wolfenstein, Dishonored og Quake. Disse spil udbydes nu udelukkende til Xbox og PC, hvilket betyder, at PlayStation-ejere er udelukket fra at spille det nye Starfield og det kommende Elder Scrolls.

 

Kommer på Game Pass

Microsoft har planer om at integrere så mange af Activisions og Blizzards spiltitler som muligt i deres egen Game Pass-tjeneste, så snart opkøbet er fuldført.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.