Forside * Featured

Aktivering af MitID app forenkles med ny opdatering

-
Foto: recordere.dk

En ny opdatering til MitID lanceres i dag, hvilket indfører en forbedret og forenklet proces for aktivering af MitID appen. Denne opdatering medfører også adskillige andre forbedringer i appen samt på MitID.dk.

Måske kender du det allerede. En telefon skiftes ud, og så skal man efterfølgende igennem en aktiveringsproces med ventetid eller scanning af pas. Det samme hvis du ønsker at installere MitID på en anden enhed, så der er flere adgange.

Fra i dag kommer der en ny mulighed. Nu giver MitID mulighed for let at overføre og aktivere MitID appen, fra en enhed til en anden, ved simpelthen at scanne en QR-kode. Det skriver MitID i en udmelding.

Annonce:

Tidligere krævede aktivering af en ny MitID app scanning af pas og/eller brug af en aktiveringskode, modtaget enten gennem appen eller via selvbetjening på MitID.dk. Herefter er det tilstrækkeligt at scanne en QR-kode, som vises i den eksisterende app, for at overføre appen til en ny enhed. Denne metode er ikke kun enklere, men også sikrere, da scanning af QR-koden sikrer, at begge enheder fysisk er på samme sted.

Med denne opdatering afskaffes brugen af aktiveringskoder for MitID, hvilket er et skridt mod at mindske risikoen for svig, hvor kriminelle kan overtale brugere til at udlevere deres aktiveringskode og derved få adgang til at oprette en ny MitID app og tage kontrol over brugerens MitID.

Muligheder for aktivering af en ny MitID app:

  • Gennem den nye funktion ’Kopiér MitID app’, hvilket gør det muligt at anvende en eksisterende MitID app til aktivering af en ny
  • Ved scanning af pas og ansigt i MitID appen
  • Ved personligt fremmøde hos Borgerservice

 

Andre forbedringer af MitID

Den aktuelle opdatering inkluderer også flere forbedringer til MitID appen, såsom en forøget brugervenlighed med en mere fremtrædende brugermenu og forbedrede beskrivelser.

Desuden introduceres en ny funktion, hvor appen vibrerer ved succesfuld scanning af en QR-kode, hvilket især er en fordel for brugere med nedsat synsevne.

En del af appen er nu også tilgængelig på grønlandsk, og en sprogvalgsfunktion gør det muligt at skifte mellem dansk, engelsk, og grønlandsk.

Forbedringer er ligeledes implementeret på MitID.dk og i selvbetjeningen, hvor brugere nu kan finde udvidede oplysninger om deres MitID app og andre enheder. Det omfatter oplysninger om oprettelsesdato og seneste anvendelse, hvilket er relevant i tilfælde af mistanke om misbrug. Sprogindstillingerne på MitID.dk er forbedret, hvilket gør det lettere at skifte sprog, og hjemmesiden vil huske det valgte sprog ved fremtidige besøg.

 

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.