Forside Nyheder

Apple fjerner iPhones og iPads fra sin tyske onlinebutik


Apple har nu fjernet udvalgte iPhone og iPad produkter fra sin egen onlinebutik i Tyskland, som en følge af retsagen mod Motorola.


Det kører en retsag i Tyskland imellem Motorola og Apple, omhandlende FRAND-patenter på 3G-området (FRAND = Fair, Reasonable, And Non-Discriminatory terms). Det har nu medført at Apple har fjernet flere af deres 3G-baserede produkter, med undtagelse af iPhone 4S, fra sin tyske onlinebutik apple.de.


Det skriver FOSS Patents på baggrund af en nyhed fra det tyske nyhedsbureau DPA hvor en Apple repræsentant har udtalt sig.


Der er tale om produkterne iPhone 3G, iPhone 3GS og iPhone 4 (men ikke iPhone 4S), samt alle iPads med indbygget 3G.


At iPhone 4S ikke er berørt skyldes formentlig at den benytter et andet chipset til 3G fra Qualcomm, hvor der allerede er en licensaftale med Motorola. De berørte Apple-produkter benytter et 3G chipset fra Infineon (Intel).


Indtil videre er produkterne kun væk fra onlinebutikken, men ikke fra de fysiske Apple butikker eller andre Apple-forhandlere i Tyskland.


Apple har appelleret afgørensen, og venter at have produkterne tilbage i onlinebutikken snarest muligt. Argumentationen lyder at Motorola ikke har ønsket at sælge en licens til Apple på fornuftige ikke-diskriminerende vilkår, på trods af at patentet for 7 år siden blev udråbt til at være industri standard.


 


Opdatering: Produkterne er tilbage


Efter en appel har Apple har fået lov midlertidigt at sætte produkterne tilbage i onlinebutikken.

Annonce