Forside Nyheder

Nu skal mobil-dækningen forbedres


Arkivfoto: recordere.dk


 


Vi kender nok alle situationen: Dårlig dækning på mobilen. Det både i byer og på landet. Men nu sker der noget!


Øv, ingen mobildata. Øv, ingen dækning. Man behøver ikke kun befinde sig i landets yderområder, for at opleve forringet dækning på mobilen. Men nu er der godt nyt på vej.


Staten, kommunerne, regionerne og telebranchen har givet hinanden håndslag på at der skal findes en løsning. Det skriver TV 2 / Ritzau.


72 kommuner, ud af landets 98, har kendskab til problemet. Men alle der kender til smartphones på farten, vil nok give mig ret i at det burde være 98 ud af 98 kommuner der erkendte at mobildækningen endnu har for mange huller.


Men nu sker der noget, første møde var i dag hvor 19 kommuner i Region Midtjylland mødtes med med telebranchen og Erhvervsstyrelsen, for at indlede et tæt samarbejde om at få problemet løst.


“Nu er det slut med at sidde og bare kræve af hinanden,” siger Jakob Willer, direktør for Telekommunikationsindustrien, ifølge TV 2 til Ritzau.


“I dag har vi taget hul på en konstruktiv dialog, og jeg ved, at der i dag er indgået en masse aftaler mellem kommuner og teleselskaber om opfølgende møder,” siger han.


Selskaberne vil investere i alt 6,5 mia. kroner i udbygningen af det mobile net over de kommende tre år. Det at kommuner og telebranche samarbejder skal sikre at vi får så meget som muligt for de penge.


“Når man skal prioritere, hvor man skal sætte mobilmaster op, skal man tage hensyn til særlige krav om skovbeskyttelseslinjer, kirkebeskyttelse, kystbeskyttelse, fredede arealer og så videre. Så der er en masse detaljer, vi er nødt til at snakke om,” fortæller Jakob Willer ifølge TV 2 til Ritzau.


Alle anstrengelserne resulterer næppe i en 100% dækning landet over, men tæt på, lyder det fra Jakob Willer.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.