Forside Nyheder

Tyveri af telefoner falder pga. dræberknap

 

Efter at fabrikanter af smartphones er begyndt at lægge en “kill switch” ind, så melder flere store byer nu om et markant fald i tyverierne.

Selvom vi har haft sporing af telefoner og tablets i flere år, så har det ikke haft en markant indvirkning på tyveri af de populære og letomsættelige varer.

Men en “dræberknap” ser derimod ud til at virke.

Efter at flere fabrikanter af smartphones er begyndt at lægge dræberknapper (“kill switches”) ind i produkterne, der er tyverierne gået markant tilbage, i store byer der hidtil har været hårdt plaget af lommetyve med hang til smarte telefoner. Det skriver Reuters.

Direkte oversat er “Kill switch” et nødstop, men i forhold til smartphones handler det om at gøre telefonen ubrugelig for tyven, ved at slukke for den via fjernkontrol.

iPhones fik dræberknappen med iOS 7, i efteråret 2013, og det har fået tyveriet af de telefoner til at falde. London, New York og San Francisco har set på tallene, og effekten er:

  • New York: 25% færre tyverier af iPhones
  • San Francisco: 40% færre tyverier af iPhones
  • London: 50% færre tyverier af iPhones

“Der er gjort reelle fremskridt i løsningen af den epidemi af smartphone-tyverier, der plagede mange større byer for et par år siden”, lyder det fra Londons borgmester Boris Johnson.

I Californien arbejder de på en lov der skal gøre “kill switches” obligatoriske i alle smartphones.

Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.