Forside Produkter Connected Home

ROUTER-TEST DEL 6: Ubiquiti + Unifi unboxing og demonstration

-
Steen Garbers Enevoldsen tester routere

Dette er del 6 af serien om ISP-udleveret versus high-end retail wifi router. I dette afsnit fortæller jeg om det setup som jeg selv kører herhjemme i hverdagen, og som jeg er meget begejstret for: Ubiquiti.

Ubiquiti startede i 2005 og i modsætning til de andre producenter i denne test, så er Ubiquiti en virksomhed som fra starten har fokuseret på wifi og trådløs kommunikation. I 2007 lavede de en verdensrekord i rækkevidde med et 304 km langt 5GHz link mellem Italien og Sardinien.  De ved virkelig hvad de snakker om, når det gælder om at få god rækkevidde ud af antennerne!

En anden væsentlig forskel mellem Ubiquiti og de andre leverandørerer er, at Ubiquitis løsning er professionel. Den består af en række accesspunkter som bindes sammen med en central controller. Det er den slags løsninger som man benytter i større kontorlandskaber, skoler osv. Men i modsætning til den tilsvarende løsning fra f.eks. Cisco, så er priserne overraskende lave. Controlleren er gratis. det er blot et stykke software som skal installeres på en maskine i dit lokalnetværk. Såvel Linux, OSX, som windows er understøttet, og selve accesspunkterne koster mellem 500 og 1500 afhængig af model.

Annonce:

Jeg har selv tre UAP-AC-LR til knap 800 kr. per stk.

Hvis man ikke selv ønsker at drifte en server til controlleren, så er der mulighed for at tilkøbe en ‘cloud-key’ hvor controlleren så hostes hos Ubiquiti. Den del har jeg ikke erfaring med.

Controlleren er et helt kapitel for sig: Det ses tydeligt på feature-sættet at der er tale om et produkt som kan benyttes af professionelle. Man kan pille ved alt, der er opsætningsmulighed for gæsteportaler og det skalerer til rigtig mange accesspunkter.

Min erfaring med Ubiquiti er, at det kører klippestabilt. Efter jeg er begyndt at bruge det, så har jeg ingen problemer med at klienter falder af. Selv iPhones virker uden problemer!

Nå nok snak. I kan se en unboxing og gennemgang af mit Ubiquiti setup i denne video:

 

 

Næste afsnit kommer til at handle om mit test setup og metodologi. Det er vigtigt, for at I kan forstå og fortolke mine resultater.

 

Nørd’o’teket

Denne artikelserie bringes i samarbejde med Nørd’o’teket, hvor du kan læse supernørden Steen Garbers Enevoldsen‘s tanker om meget af den teknik du møder i hverdagen.

 

Denne artikel er en del af serien: Router-Test

Annonce:
Forrige artikelNest udvider i Europa – snart i Danmark?
Næste artikelSamsungs mareridt fortsætter: Arrestordre på topchefen
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.