Forside Produkter Connected Home

ROUTER-TEST DEL 7: Setup og metodik

-
Steen Garbers Enevoldsen tester routere

Dette er del 7 af serien om ISP-udleveret versus high-end retail wifi router. I dette afsnit fortæller jeg om mit test setup, og hvordan jeg foretager selve testene.

De enkelte wifi routere placeres alle samme sted (mit skrivebord), og jeg tester så med fem forskellige klienter. Hver enkelt klient testes ved at jeg placerer den seks forskellige steder i mit hus.

Test lokationerne er valgt udfra hvor jeg i hverdagen benytter wifi derhjemme. Klienterne er valgt udfra hvad jeg lige havde til rådighed, og i et forsøg på at ramme noget, som en gennemsnitlig forbruger ville have.

Annonce:

For hver kombination af {wifirouter, klient, testlokation} gennemfører jeg en testcase, som består af:

  1. Throughput måling med TCP trafik. Samples hvert sekund, og gentages tre gange, og middelværdi beregnes derefter element-for-element.
  2. Latency måling.

Jeg noterer for hver enkelt test case, eventuelle problemer jeg havde med at få det til at virke ordentligt: droppede linket under testen, kunne jeg ikke få det til at forbinde ordentligt, osv.

Dernæst startes instrumentparken op, og energiforbruget måles i såvel idle, som aktiv tilstand og sluttelig benyttes en spectrum analyser til at foretage en måling af den udstrålede effekt fra enhederne ved hhv. 2,4 og 5 GHz båndene. Jeg har ikke faciliteterne til en egentlig RF karakterisering af enhederne, så vi må nøjes med et par diskrete målepunkter.

Se en gennemgang at enheder, placeringer og metoder i denne video:

… og så kommer vi til det sjove! Næste video kommer endelig til at handle om resultater!! Der går nok lige et par dage eller tre, så stay tuned!

Nørd’o’teket

Denne artikelserie bringes i samarbejde med Nørd’o’teket, hvor du kan læse supernørden Steen Garbers Enevoldsen‘s tanker om meget af den teknik du møder i hverdagen.

 

Denne artikel er en del af serien: Router-Test

Annonce:
Forrige artikelPolitiet advarer: ‘Humac’ SMS med konkurrence er farlig
Næste artikelYouSee: Nu hæves kvaliteten på HD-kanalerne
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.