Forside Produkter Connected Home

ROUTER-TEST DEL 9: Strømforbrug og antenner

-
Steen Garbers Enevoldsen tester routere

 

Jeg har testet performance på fem meget forskellige wifi routere, men hvad med deres strømforbrug? Jeg måler strømforbruget i IDLE og ACTIVE tilstand, og beregner en “mikro-Watttime per MB” parameter (uWh/MB) som et udtryk for radioernes effektivitet.

Målingerne viser en kæmpestor forskel mellem modellerne, hvor et par stykker tydeligvis helt har valgt at ignorere strømforbruget i IDLE. Det er uacceptabelt efter min mening, da vi her taler om enheder der sandsynligvis aldrig slukkes. Der er en faktor 3 mellem den bedste og den værste.

Annonce:

Dernæst har jeg målt antenne udstrålingskarakteristikken for de enkelte wifi routere. Det giver et billede af om dækningen er ens uanset hvor din klient er placeret i forhold til wifi routeren. Alle enheder har nogenlunde fornuftig karakteristik på 5 GHz i det vandrette plan, hvor på 2.4 GHz er dækningen noget mere retningsafhængig.

Se videoen, hvor jeg demonstrerer målemetoderne og gennemgår resultaterne her:

Hermed slutter den oprindelige wifi testserie, men det betyder ikke at I slipper for flere wifi tests!

Nu har jeg etableret testmetode og setup, samt en fornuftig baseline at sammenligne op imod. Det ville da være en stor skam ikke at benytte det til at kaste nettet lidt bredere ud, og teste nogle flere enheder.

Jeg har lige nu 2 enheder liggende på bordet: Netgear’s X10 og Synology’s RT2600ac, så stay tuned…!

 

Nørd’o’teket

Denne artikelserie bringes i samarbejde med Nørd’o’teket, hvor du kan læse supernørden Steen Garbers Enevoldsen‘s tanker om meget af den teknik du møder i hverdagen.

 

Denne artikel er en del af serien: Router-Test

Annonce:
Forrige artikel4K OLED nu under 10.000 kr.
Næste artikelDen sorte Technics-pladespiller vender tilbage
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.