Forside Nyheder

Canal Digital og Viasat kræver millionerstatning af tv-pirater

-
Foto: LG / Shutterstock.com. Illustration: recordere.dk

Ankesag om krænkelse af ophavsretten vha. card sharing blev indledt ved landsretten i dag.

To mænd er under anklage for at have styret en pirattv-ring, hvor de via card sharing solgte tv-signaler. Det skriver avisen Jydske Vestkysten.

Sagen har været igennem byretten sidste år men blev anket og i dag indledte landsretten i Kolding ankesagen, hvor Canal Digital tidligere har krævet 1,5 millioner og Viasat 1,3 millioner i erstatning.

De to 36-årige mænd fra hhv. Christiansfeld og Odder gav i en årrække naboer og venner adgang til tv-kanaler fra Viasat og Canal Digital til en billigere pris. Det stod på i årene 2009 til 2013, hvor politiet kom på sporet af netværket.

Manden fra Christiansfeld erkendte i byretten at have givet 15-16 personer adgang til tv-signalerne. Han betalte abonnementerne til Viasat og Canal Digital og videresolgte tv-signalerne. Som en fritidsbeskæftigelse uden fortjeneste, lød det dengang.

Manden fra Odder nægtede sig derimod skyldig.

Anklagemyndigheden mener dog at sagen er langt mere omfattende end det, og de to mænd er tiltalt for at drive en pirattv-ring med mindst 194 brugere.

I byretten modtog de to hver 6 måneders betinget fængsel.  Selve de millionstore erstatningskrav vil retten dog ikke tage stilling til, her henviste byretten til et civilt søgsmål, som afventer denne dom.

Der falder dom i ankesagen hos landsretten onsdag.

 

Annonce