Forside * Nyheder

Huawei præsenterer ny Kirin 980 chipset

-
foto: recordere.dk

Da Huawei indtog scenen på årets IFA-messe, var der kunstig intelligens og forbedret smartphone-performance på programmet. Smartphoneproducenten kunne løfte sløret for Kirin 980, verdens mest kraftfulde og intelligente chipset.

Den store messe for forbrugselektronik, IFA 2018, løber disse dage af stablen i Berlin. Nogle af verdens førende teknologivirksomheder og -eksperter er samlet for at løfte sløret for deres nyeste teknologiske opfindelser. En af virksomhederne er smartphoneproducenten Huawei, som blandt andet kan præsentere næste generations chipset Kirin 980, der kombinerer best-in-class performance, høj ydeevne og en kraftfuld Dual NPU AI-processor.

Det nye chipset, der kan genkende op til 4.600 billeder i minuttet, er skabt med ønsket om at give smartphone-performance et ordentligt løft, forklarer Marie Dam Feldborg, Head of Marketing & Communication hos Huawei Danmark:

Annonce:

”Sidste år præsenterede vi Kirin 970, der viste en perlerække af nye muligheder ved kunstig intelligens i en smartphone. Nu kan vi endelig løfte sløret for det nye chipset Kirin 980, der fortsætter udviklingsbølgen inden for kunstig intelligens,” siger Marie Dam Feldborg.

 

foto: recordere.dk

Kraftfuld processor

Med sin 7nm procesteknologi og plads til 6,9 milliarder transistorer i et område på kun en kvadratcentimeter, kan Kirin 980 levere 20 procent forbedret performance og 40 procent forbedret ydeevne sammenlignet med forgængeren. Derudover er Kirin 980 det første chipset med kerner baseret på Cortex-A76, der er 75 procent mere kraftfuld end den tidligere generation.

 

foto: recordere.dk

Opgraderet opbygning

Det nye Kirin chipset anvender en intelligent Flex-scheduling-mekanisme og består af to superstore kerner baseret på Cortex-A76, to store kerner baseret på Cortex-A76 og fire mindre Cortex-A55kerner. Sammenlignet med det traditionelle big.LITTLE design aktiverer denne konfiguration de rigtige kerner på de rigtige tidspunkter. Det betyder, at Kirin 980 hurtigt og effektivt kan håndtere store mængder data, som helt konkret resulterer i hurtigere apps, bedre multitasking og en generel mere gnidningsfri oplevelse.

 

foto: recordere.dk

Knivskarp grafik

De senere år er grafikken i mobilspil blevet mere sofistikeret. Det er der taget højde for i den nye Kirin 980, som har fået integreret en Mali-G67 GPU, der giver 46 procent bedre grafik med et langt mindre strømforbrug end tidligere. For at give den mest optimale spiloplevelse indeholder Mali-G76 også en teknologi, som benytter kunstig intelligens til at trække på de relevante ressourcer, når der spilles spil. 4. generations ISP giver bedre fotos

For at give en forbedret fotooplevelse har Huawei integreret en fjerdegenerations ISP (Image Signal Processor) i systemet. Udover at øge datagennemløbet med 46 procent sammenlignet med den tidligere model, så forbedrer ISP’en også konfigurationerne for multi-kameraer. ISP’en introducerer blandt andet en ny HDR-teknologi, der gengiver farver med højere kontrast, så objekter bliver bedre fremhævet.

Samtidig er den nye chip udstyret med multi-pass støjreduktion, der kan fjerne elementer fra et foto uden at gå på kompromis med detaljegraden. En anden afgørende feature ved den nye ISP er en opgraderet bevægelsessensor, som gør det nemmere at tage billeder af ting i bevægelse. Faktisk kan ISP’en genkende elementer i bevægelse med 97,4 procents sikkerhed.

foto: recordere.dk

Nyt modem giver bedre forbindelse

For at levere den bedste forbindelse til brugere af et Kirin 980-drevet device, har Huawei integreret verdens første modem, som understøtter LTE Cat.21 med en maksimal download-hastighed på 1.4 Gbps.

 

16 oktober kommer Mate 20 Pro, og den har Kirin 980

Den 16. oktober præsenterer Huawei Mate 20 Pro. Det sker ved en lancering i London.

Følg IFA i Berlin på recordere.dk
Internationale Funk-Ausstellung Berlin, eller mere mundret kaldet IFA, er en af verdens ældste og førende elektronikmesser. Her besøger over en kvart million interesserede og over 6000 journalister den ugelange messe i Berlin, der oftest ligger i September.
Recordere.dk deltager på IFA i Berlin, og du kan følge vores dækning af europas største messe for AV-elektronik i vores IFA-sektion.
Annonce:
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.