Forside Indhold og distribution Film

Sådan ser Disney+ ud (nu med video)

-

4K, HDR og Dolby Atmos følger med i basisabonnementet til ca. 45 kroner

Der er D23 Expo i Anaheim i Sydcalifornien i disse dage. Det er en messe for alt, hvad der står Disney på, og er samtidig en fejring af alt, der kommer ud af verdens største medievirksomhed. Det betyder naturligvis også afsløringer af Disney-nyheder, og der er både kommet nyt ud om Disney-film, Star Wars-universet og Marvel Cinematic Universe.

Men folk med interesse i hjemmebiografen går i høj grad og venter i spænding på en anden Disney-nyhed, nemlig streamingtjenesten Disney+, som vi dækker her på siderne, fordi den (sammen med Apples TV+-tjeneste) forventes at vende op og ned på et streamingmarked, der lige nu domineres af Netflix.

Annonce:

 

 

Derfor benyttede Disney også lejligheden til at tease streaming-fans lidt mere, når det gælder Disney+, der officielt går i luften 12. november, men dog kun i USA, Canada, Holland, Australien og New Zealand.

Med et enkelt europæisk land på listen burde det dog være muligt at bruge VPN og kompatible løsninger til at se tjenesten fra Danmark, når den åbner. Det kan man i hvert fald med en anden Disney-kontrolleret streamingtjeneste, Hulu.

 

 

Indtil videre har det dog været småt med informationerne om, hvordan Disney+-app’en og den bagvedliggende tjeneste egentlig kommer til at se ud. Men det ved vi nu lidt mere om, for Disney har sluppet nogle billeder ud til pressen.

 

 

Billederne er baseret på Apple TV-app’en (Disney+ kommer også til iOS, Android, Xbox One, PlayStation 4 og Roku), og som man kan se, er skærmstrukturen den velkendte fra tvOS. Men der er en forskel, der er ganske betydelig.

 

Høj kvalitet er inkluderet

Disney+-app’en deler for eksempel indholdet op i universer, og der er separate sider for f.eks. Star Wars og Marvel Cinematic Universe.

Man behøver altså ikke rode rundt blandt de mere end 7.500 tv-serieafsnit og 500 film, der kommer til at ligge på tjenesten til at starte med, hvis man egentlig bare er interesseret i f.eks. den nye live-action Star Wars-serie, ’The Mandalorian’.

 

 

Sidstnævnte er en af de serier, som Disney+ sætter i front ved lanceringen, og af samme grund er der lige sluppet en ny trailer ud for den Jon Favreau-skabte Star Wars-historie (se herunder). Som ventet ligner ’The Mandalorian’ i høj grad en western, der udspiller sig i en galakse langt, langt væk.

En af de ting, der får Disney+ til at skille sig ud fra f.eks. Netflix, er at 4K, HDR og Dolby Atmos er inkluderet i det almindelige abonnement, der koster 6,99 dollar (ca. 45 kroner før diverse afgifter). Basisabonnementet giver altså adgang til den højeste kvalitet. En anden forskel er, at afsnittene i serierne på tjenesten lægges ud ugentligt, ikke på én gang.

 

 

Tjenesten virker på tværs af enhederne, så du kan f.eks. starte med at se en film eller tv-serie på en Apple TV, og så se videre direkte på en mobil enhed, hvis du er nødt til at hoppe på en bus eller et tog, der tager dig væk fra hjemmet. Det vil ifølge Disneys udmeldinger på D23 også være muligt at downloade indhold til offline brug på mobile enheder.

 

 

Se også

Her er indholdet på Disney+ fra dag 1

Disney+ er tyvstartet i første land – med 2 mdr. gratis test

Disney+ lokker med billige 3-års abonnementer

 

Annonce:
Forrige artikelNetflix har rundet fem milliarder…skiver?
Næste artikelOnePlus investerer mere end 900 millioner kroner i nyt innovationscenter i Indien
Her på recordere.dk elsker vi en god dialog. Blot det holdes i en pæn tone, uden personhetz og indenfor emnet. Tak fordi du bidrager positivt. Kommentarer modereres.